KONSEPT › Hyundai HND-9

Hyundai HND-9

28 Mart 2013 / 18:21 Hyundai, muhtemelen gelecek nesil Genesis Coupe olacak yeni konseptini Seul Otomobil Fuarı'nda tanıttı

Hyundai HND-9
Hyundai, gelecek nesil spor coupe modeli hakkında ipuçları taşıyan HND-9 komseptini tanıttı. Hyundai Motor Company’nin Kore-Namyang’daki Ar-Ge Merkezi’nin hazırladığı dokuzuncu konsept olarak lanse eden HND-9, 4.7 metreye yaklaşan bir uzunluğa, 1890 mm genişliğe, 1340 mm yüksekliğe ve 2860 mm'lik dingil mesafesine sahip.

Otomobilin tasarımında, kelebek kanadı şeklinde açılan kapılar, agresif tasarımı öne çıkaran farlar, LED stop lambaları, çift çıkışlı son susturucular, 22 inç’lik jantlar, karbon parçalar ve hafifletilmiş gümüş kaplama gövde öne çıkıyor. Aracın 3.3 litre hacmindeki turbo beslemeli GDI motoru, 370 bg’lik maksimum gücünü arka tekerleklere Hyundai’nin kendi geliştirdiği 8 kademeli otomatik şanzımanla iletiyor.

HND-9 ile ilgili olarak yorum yapan Hyundai Motor Company Tasarım Merkezi Başkanı Suk-Geun Oh, “Hyundai’nin gelecekteki sporcusu olan HND-9, müşterilerimize yepyeni deneyimler sunacak. Akıcı tasarım felsefesinin yepyeni bir yansıması olan arkadan itişli bu konsept, sofistike görüntüsüyle yüksek performansı en iyi şekilde harmanlıyor” dedi.
 

ÇOK OKUNANLAR