SEKTÖREL › Hyundai i10 Avrupa seyahatine çıktı...

Hyundai i10 Avrupa seyahatine çıktı...

11 Şubat 2014 / 17:03 Ülkemizde üretilen Hyundai i10, 14 farklı Avrupa ülkesini kapsayan zorlu bir yolculuk gerçekleştiriyor

Hyundai i10 Avrupa seyahatine çıktı...

Yeni Hyundai i10, dayanıklılığını ve kalitesini kanıtlamak için 10.000 km’lik zorlu bir teste çıktı. 14 gün sürecek olan bu uzun yol projesinde, Türkiye’den yola çıkan ve sırasıyla Yunanistan, Makedonya, Slovenya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Bulgaristan’dan geçerek tekrar ülkemize geri dönecek olan i10, çoğu AUTOBEST üyesi olan ülkelerden geçerek toplam 14 farklı Avrupa ülkesini ziyaret edecek.

AUTOBEST tarafından “2014 Yılın Otomobili” seçilen Hyundai i10, bu projeyi AUTOBEST’in Türk jüri üyesi Okan Altan ile birlikte gerçekleştiriyor. Okan Altan'ı Ajansotomobil.com'daki keyifli yazılarından da tanıyorsunuz. Proje kapsamında yolculuğa Hyundai Assan İzmit Fabrikası’ndaki son kontrollerle başlayan Hyundai i10, 10.000 km sürecek test için ilk durak olarak Yunanistan’ın Selanik şehrini belirledi. Zorlu kış şartlarında durmaksızın yol alan Türkiye’nin gururu  yeni i10 daha sonra Selanik’ten Üsküp’e doğru yönelerek, i10 Avrupa Yolunda” projesinin ikinci etabına başladı.

Hyundai i10, proje kapsamında Hyundai’nin Almanya’daki Ar-Ge Merkezi’ni ve HMMC Çek Cumhuriyeti Fabrikası’nı da ziyaret edecek. Daha sonra  yoluna Polonya etabıyla devam edecek olan Yeni i10, 14 Şubat günü Varşova’da düzenlenecek AUTOBEST Ödül Töreni’ne katılarak, Avrupa’nın önde gelen otomotiv gazetecileriyle bir araya gelecek. Bu özel projeyi hikaye tadında okumak ve Hyundai i10’un geçtiği yerleri takip etmek isteyenler www.i10avrupayolunda.com internet sitesini ziyaret edebilirler.

Shell’in katkılarıyla gerçekleştirilen projede Yeni Hyundai i10, verimlilik artırıcı formülü sayesinde yakıt tasarrufu etmeye yardımcı olan “Shell FuelSave” ve motor için üstün performans ve koruma sağlayan Shell Helix motor yağlarını tercih ediyor.

ÇOK OKUNANLAR