
Hyundai, IDEA 2025’ten sekiz ödülle ayrıldı
26 Eylül 2025 / 14:10 Uluslararası tasarım ödüllerini toplayan Hyundai, endüstriyel tasarım alanında dikkat çekiyor

Hyundai Motor Company, tasarım alanındaki küresel iddiasını 2025 IDEA Tasarım Ödülleri’nde sekiz farklı ödül kazanarak bir kez daha ortaya koydu. Amerikan Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (IDSA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en saygın endüstriyel tasarım yarışmaları arasında kabul edilen IDEA’da Hyundai, otomotivden mekân tasarımına kadar farklı kategorilerde ödüllere layık görüldü.

Şirket, elektrikli SUV modeli IONIQ 9 ile Otomotiv & Ulaşım kategorisinde “Bronz” ödül alırken, tamamen yeni PALISADE ve hidrojen-elektrikli konsept modeli INITIUM bu kategoride finalist olarak seçildi. Hyundai’nin tasarımla sınırlarını yalnızca araç üretimiyle sınırlamadığını gösteren bu sonuç, markanın mobilite vizyonunun genişliğini yansıtıyor.

Çevre kategorisinde ise Hyundai’nin Singapur’daki İnovasyon Merkezi’nde bulunan CX Smart Farm projesi “Gümüş” ödülün sahibi oldu. Aynı merkezde yer alan Na Oh restoranı da finalistler arasında yer aldı. CX Smart Farm ayrıca yılın sadece bir projesine verilen “Küratörün Seçimi” özel ödülünü kazandı. Hyundai, bu unvanı geçen yıl kazandığı “Hyundai Heritage: Retrace Collection Book �" PONY” ile elde ettiği başarıdan sonra üst üste ikinci kez almış oldu.

Ticari ve endüstriyel tasarım alanında, Hyundai ve Kia Robotics LAB tarafından geliştirilen giyilebilir endüstriyel robot “X-ble Shoulder” finalist olarak değerlendirilirken, otomatik şarj robotu (ACR) da hizmet tasarımı kategorisinde finalist listesine girdi.

Hyundai Tasarım Başkanı SangYup Lee, ödüllere ilişkin yaptığı açıklamada bu başarının sadece estetik değil, kullanıcı faydası ve toplumsal etki gibi kriterleri de gözeten bir tasarım yaklaşımının sonucu olduğunu vurguladı. Lee, tasarımı yalnızca ürün değil, deneyim merkezli bir bakış açısıyla ele aldıklarını ve bu yaklaşımın küresel marka değerine katkı sunduğunu belirtti.
Hyundai, bu yıl IDEA dışında iF Design, Red Dot Design ve Good Design gibi diğer büyük tasarım ödüllerinde de dereceler elde etti. Böylece 2025 itibarıyla dört büyük tasarım yarışmasından da ödül alarak endüstriyel tasarımda istikrarlı bir başarı grafiği çizmiş oldu.

-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu
-
JAECOO 7'ye yeni renk seçeneği geldi
JAECOO 7'nin renk seçenekleri arasına “Bloodstone Red” isimli yeni seçenek eklendi
-
INSTER'ın Dynamic versiyonu Türkiye'de...
Hyundai INSTER'ın 327 km menzil sunan yeni Dynamic versiyonu 1.416.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
BMW iX3 ve M5 Touring'e “Altın Direksiyon” ödülü
BMW, iX3 ve M5 Touring ile Almanya’nın saygın otomotiv ödüllerinde öne çıkarken, Auto Trophy’de dokuz kategoride birincilik elde ederek rekor kırdı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS