SEKTÖREL › Hyundai IONIQ 5 ve KIA EV6'ya ortak ödül!

Hyundai IONIQ 5 ve KIA EV6'ya ortak ödül!

27 Ocak 2022 / 23:23 Hyundai Motor Group'un iki elektrikli modeli "Yılın En İyi Otomobilleri" oylamasında zirvede yer aldı

Hyundai IONIQ 5 ve KIA EV6'ya ortak ödül!

Hyundai'nin tamamen elektrikli modeli IONIQ 5 ve E-GMP adındaki aynı platform üzerinde yükselen kuzeni Kia EV6, ilk kez düzenlenen “Yılın En İyi Otomobilleri” ödüllerinde en üst basamağı paylaşarak büyük bir başarıya daha imza attılar. 

Küresel endüstri liderlerinin dahil olduğu bir jüri tarafından; kalite, yenilik, tasarım ve teknoloji kriterleri göz önüne alınarak yapılan oylamada; hem Hyundai IONIQ 5 hem de Kia EV6, Audi e-tron, Ford Mustang Mach-e ve Porsche Taycan dahil olmak üzere birçok premium modeli geride bıraktı.

28ad3f3ba41a51cd1d17734327fbdf4d_0.jpg

Hyundai Motor Group EV İş Birimi Başkanı Heung Soo Kim yaptığı açıklamada; “İlk iki bataryalı elektrikli aracımızın, Yılın En İyi Otomobilleri olarak ortaklaşa onurlandırılmasından gurur duyuyoruz. Hem Hyundai IONIQ 5 hem de Kia EV6 birinci sınıf elektrikli araçlar olmakla kalmayıp, aynı zamanda elektrifikasyon stratejimizde doğru yolda olduğumuza dair net bir mesaj veriyor. Dünya, önümüzdeki yıl her iki markadan da harika EV modelleri bekleyebilir” dedi.

Son bir yılda 10’dan fazla ödül alarak Hyundai’nin kendi ödül rekorunu kırmasına da yardımcı olan IONIQ 5, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulacak. 

ÇOK OKUNANLAR