İLK BAKIŞ › Hyundai, IONIQ 5'i Şubat ayında lanse edecek

Hyundai, IONIQ 5'i Şubat ayında lanse edecek

16 Ocak 2021 / 01:12 IONIQ markasının yeni modeli, ultra hızlı şarj ve araçtan araca şarj (V2L) teknolojisiyle dikkat çekiyor

Hyundai, IONIQ 5'i Şubat ayında lanse edecek

Hyundai Motor Company, yeni alt markası IONIQ'in ilk modeli olan IONIQ 5'i Şubat ayı içerisinde tanıtmaya hazırlanıyor. Hyundai'nin bataryalı elektrikli araçları için özel olarak geliştirdiği Electric-Global Modular Platform (E-GMP) ilk olarak bu modelde kullanılacak. 

61f4c1b2fe90e900c6f3e1fdaee9eb1f_2.jpg

IONIQ 5 köşeli ve sert hatlarıyla Hyundai için yeni bir tasarım dili yaratıyor. Otomobilin ön tarafı, dijital teknolojiyi simgeleyen yeni nesil aydınlatma sistemiyle kaplı. IONIQ 5’in motor kaputu da ön tarafı kaplayarak panel boşluklarını en aza indiriyor. Böylece yüksek teknolojili bir genel görünüm elde edilirken, aynı zamanda EV araçlar için gerekli olan düşük sürtünme katsayısı da elde edilmiş. IONIQ 5’teki 20 inçlik Parametric Pixel tasarım temasına sahip jantlara yer verilmiş.  

61f4c1b2fe90e900c6f3e1fdaee9eb1f_0.jpg

IONIQ 5, geleneksel elektrikli otomobillerin aksine, dışarıdan şarj edilebilmesinin yanı sıra bataryalarındaki gücü bir başka araca aktarabiliyor veya genel bir güç kaynağı (110/220V) olarak kullanılabiliyor. Araçtan Yükleme (V2L) teknolojisiyle desteklenen otomobil, çeşitli elektrikli aletleri normal priz çıkışıyla çalıştırabiliyor. Ayrıca IONIQ 5, yalnızca 5 dakikalık bir şarjla (WLTP Standardı) 100 km'lik menzile ulaşabiliyor. Bu özelliğiyle IONIQ 5'in dünyanın ultra hızlı şarj yeteneğine sahip nadir EV otomobillerinden biri olduğu açıklanıyor.

ÇOK OKUNANLAR