YENİ MODELLER › Hyundai, maceracı modeli i20 Active’i satışa sundu

Hyundai, maceracı modeli i20 Active’i satışa sundu

02 Nisan 2016 / 21:49 Güney Koreli üreticinin yeni modelinin fiyatı 61.800 TL’den başlıyor

Hyundai, maceracı modeli i20 Active’i satışa sundu

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sunduğu üçüncü B segmenti temsilcisi olma özelliğini taşıyan i20, üç kapılı coupe versiyonunun ardından daha yüksek gövdesi ile SUV’yi andıran bir görünüme sahip olan Active versiyonuyla ülkemizde satışa sunuldu. Hyundai i20 Active, 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenmiş olan 115 bg’lik 1-litre hacimli üç silindirli T-GDI turbo ve 4-ileri otomatik şanzıman ile eşlenmiş olan 100 bg’lik 1.4-litre hacimli atmosferik olmak üzere iki ayrı benzinli motorla sunuluyor. Sadece Elite donanım seviyesine sahip olan otomobilin 1-litre T-GDI versiyonu 61.800 TL, 1.4-litre atmosferik versiyonu ise 62.400 TL’lik fiyat etiketleri taşıyor.

i20’nin beş kapılı hatchback versiyonu ile aynı tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, Güney Koreli üreticinin Akıcı Tasarım 2.0 tasarım dilinin en yeni temsilcisi niteliğinde. Standart hatchback versiyondan farklı olarak tıpkı Coupe gibi ters bir şekilde konumlandırılan altıgen ızgarası ile fark yaratan yeni model, LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan plastik gövde korumaları, SUV havasını pekiştiren tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stopları ile dikkat çekiyor.

Yumuşak plastiklere, piano black ve alüminyum detaylara, 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemine sahip iç mekanı ile fark yaratmayı amaçlayan yeni i20 Active, dört farklı iç mekan rengi ve dokuz farklı gövde rengi ile birlikte sunuluyor. 2015 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan yeni Hyundai i20 Active, diğer i20’ler gibi Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda üretilerek 40’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR