GÜNDEM › Hyundai, satışta 100 milyonu devirdi!

Hyundai, satışta 100 milyonu devirdi!

25 Nisan 2016 / 21:56 Hyundai Motor Grubu, Nisan 2016 ile birlikte tüm dünyada toplam 100 milyon adetlik satışa ulaştı

Hyundai, satışta 100 milyonu devirdi!

Hyundai, Nisan 2016 itibarıyla tüm dünyada toplam 100 milyon adetlik satışa ulaşmanın gururunu yaşıyor. Bu önemli satış başarısını sadece 54 yıl içerisinde gerçekleştiren Hyundai Grubu, otomotiv dünyasında oldukça önemli görülen bir kilometreyi de geride bırakmış oluyor.

İlk satışını 1962 yılında gerçekleştiren Hyundai, 1993 yılında 10 milyon adetlik satışa ulaşırken her geçen yıl satışlarını artırarak oldukça önemli bir ivme yakalamıştı. 2008 yılında 50 milyon adetlik satış miktarına ulaşan Güney Koreli üretici, bu tarihten günümüze geliştirdiği kaliteli modellerin etkisiyle de 2014 yılında 90 milyon barajını aşmıştı. Bu başarının üzerinden iki yıl geçmeden 100 milyon adetlik satış gerçekleştirdiğini duyuran Hyundai, kaliteli ve ileri teknoloji ışığıyla üretilmiş modelleriyle marka imajını da her geçen gün daha ileriye taşıdı.

Hyundai tarafından 1990 yılında tanıtılarak satışa sunulan ve geçtiğimiz günlerde altıncı nesline kavuşan Elantra modeli, 26 yıllık serüveni boyunca 11 milyondan fazla satılarak markanın en fazla tercih edilen modeli unvanını elinde bulunduruyor. Hyundai’nin bir diğer popüler modeli Accent’in ise bugüne kadar 8 milyon adetten fazla satışa ulaştığı açıklanıyor. Konforu ve geniş yaşam alanı ile dikkat çeken Sonata’nın ise 7.8 milyon adetlik satış başarısı gösterdiğinin altı çiziliyor.

Güney Kore'de 1947 yılında kurulan Hyundai, ilk olarak inşaat sektöründe faaliyetlerine başladı ve ilerleyen dönemlerde otomobil, gemi yapımı, sigortacılık, elektronik ve lojistik gibi pek çok alanda varlığını sürdürdü. Şu an bünyesinde 45 farklı şirket bulunan Hyundai, dünyanın en büyük gruplarından biri olarak hizmetlerine devam ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR