GÜNDEM › Hyundai tamamen yeni bir hidrojenli araç geliştiriyor

Hyundai tamamen yeni bir hidrojenli araç geliştiriyor

30 Aralık 2015 / 14:36 Güney Koreli üretici 800 km'lik menzil hedefinin gerçekçi bir hedef olduğunu açıklıyor

Hyundai tamamen yeni bir hidrojenli araç geliştiriyor

Hyundai ilk seri üretim hidrojenli aracı olan ix35 Fuel Cell’in ardından tamamen yeni bir başka hidrojenli araç için hazırlıklarını sürdürüyor. Markanın ix35 modelinin yerini Tucson modeline bırakmasının etkisi ile çok şaşırtıcı olmayan bu gelişme, Hyundai’nin gelecek planları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar ile de doğrulanmış durumda. Yeni aracın nasıl bir gövde tipine sahip olacağı konusunda henüz bir bilgi mevcut değil, ancak ipuçları yeni hidrojenli aracın yine bir crossover olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Hyundai-Kia’nın hidrojen yakıt hücresi geliştirme şefi Sae-Hoon Kim, 800 km’lik menzil ve 180 km/s’lik maksimum hız değerlerinin ulaşılabilir olduğunu açıklıyor. Bu değerler Hyundai ix35 Fuel Cell’in 594 km’lik menzilini ve 160 km/s’lik maksimum hız değerleri göz önünde bulundurulduğunda hatırı sayılır bir gelişme olarak göze çarpıyor.

Güney Koreli üretici henüz yeni yakıt hücreli modelinin ne zaman satışa çıkacağı konusunda bir açıklama yapmış değil, ancak Kia’nın 2020 yılında yakıt hücreli bir araç piyasayı sürmeyi planladığı yönünde yaptığı açıklama Hyundai’nin yeni aracını içerisinde bulunduğumuz on yılın sonlarına doğru piyasaya sürebileceğini gösteriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR