SEKTÖREL › Hyundai Tucson ikinci sıraya yerleşti

Hyundai Tucson ikinci sıraya yerleşti

13 Ekim 2020 / 13:08 Tucson, yılın ilk 9 ayında Türkiye’de 9.729 adet satılarak tüm zamanların en yüksek adetine ulaştı

Hyundai Tucson ikinci sıraya yerleşti

Satışa sunulduğu tüm pazarlarda yükselen bir grafiğe sahip olan Tucson, ülkemizde de başarılı satış rakamlarına ulaşıyor. Türkiye pazarında 1.6 litrelik silindir hacmine sahip benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunulan otomobil, Eylül ayındaki yükselen satış grafiğiyle birlikte toplam yüzde 14 segment payına ulaştı ve kompakt SUV kategorisinde ikinci sıraya yerleşti. Tucson yılın ilk 9 ayında toplam 9.729 adetlik satışa ulaştı.

Markanın toplam satışları arasındaki SUV oranı ise yüzde 70’e çıkmış durumda. Hyundai Assan, önümüzdeki yıl Yeni KONA, Yeni Tucson ve Yeni Santa Fe modellerini pazara sunacak. Yani Hyundai'nin SUV satışlarındaki yükseliş trendi önümüzdeki yıl da devam edebilir. 

5e58ce36bb7cb2fea56c48975c0acec5_0.jpg

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel; “Sattığımız her 10 Hyundai modelinden yedisi, KONA ve Tucson’dan oluşan SUV modellerimiz. Bu da açıkça gösteriyor ki, ülkemizdeki SUV trendi 2021 yılında da artarak devam edecek. Biz de 2021’in Mart ayında İzmit fabrikamızda üreterek satışa sunacağımız yeni B-SUV modelimiz ve yenilenecek Tucson ve Santa Fe ile oluşan talebe karşılık vereceğiz” dedi. 

ÇOK OKUNANLAR