KONSEPT › Hyundai Vision T konseptini tanıttı

Hyundai Vision T konseptini tanıttı

27 Kasım 2019 / 01:10 AutoMobility LA’de tanıtılan Vision T, Hyundai'nin gelecekteki SUV tasarımı hakkında ipucu veriyor

Hyundai Vision T konseptini tanıttı

Hyundai’nin Amerika’da düzenlenen 2019 AutoMobility LA'da tanıttığı plug-in hybrid teknolojili Vision T konsepti, markanın gelecekteki SUV tasarımları hakkında fikir veriyor. Hyundai Design Center’ın HDC-7 kodlu yedinci konsepti olan otomobil, Sensuous Sportiness yani duyusal sportiflik adı verilen global tasarım diliyle şekillenmiş.

Hyundai Global Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı SangYup Lee, “Tasarımda her zaman yenilikçi çözümler üretiyoruz ve duyusal sportif tasarım dili aracılığıyla modellerimize duygusal değerler katıyoruz” dedi. 

53a8a1f7dd7769f768a15b26083458d3_0.jpg

Vision T Concept, hem modern hem de sportif çizgileri bir arada barındırıyor. Özellikle arkaya doğru uzanan coupe formuyla SUV modellerine daha estetik bir hava katan Hyundai, daha akıcı ve daha hareketli bir dinamizm sunuyor. Uzun bir dingil mesafesi sunan konsept, düz bir tavan çizgisine ve güçlü bir ön tasarıma sahip. Vision T, mevcut kompakt SUV tasarımlarının aksine daha şık bir siluete sahip. Tasarımda daha keskin geometrik açılar ve yumuşak geçişler kullanılmış.

53a8a1f7dd7769f768a15b26083458d3_1.jpg

Yeni konseptte dinamik tasarımın iki türevi bulunuyor. Parametrik Fantezi ve Aşk Bağlantısı. Bu tasarım felsefesinde, gövde, aydınlatma ve iç mekan gibi parametrik yüzeyler birbirilerine sıkı bir şekilde bağlanıyor. Le Fil Rouge ve Grandeur modelleri baz alınarak geliştirilen sıradışı LED farlar ise aydınlatma teknolojisinin evrimini de vurgulamış oluyor. Araçta kullanılan parametrik ızgara ise Hyundai’nin dinamizme katmış olduğu yenilikleri simgeliyor. Araç durduğu zaman kapanan ızgara, harekete geçtikten sonra hıza duyarlı olarak açılıp kapanıyor. Bu yeni özellik, aerodinamiyi ve yakıt verimliliğini optimize ederken aynı zamanda güç aktarım sistemine de hava akışı sağlıyor.

Fütüristik çerçevesiz kapıları ve saten krom aksesuarlarıyla daha kaslı bir görünüme sahip olan otomobil aynı zamanda beş kollu devasa jantlarla sunuluyor. Turuncu fren kaliperleri dinamizmi simgeleyen Vision T, mat gri ve kabartmalı parçalarla da görselliği ön planda tutuyor.

ÇOK OKUNANLAR