YENİ MODELLER › Hyundai yeni elektriklisi IONIQ 6'yı tanıttı

Hyundai yeni elektriklisi IONIQ 6'yı tanıttı

03 Temmuz 2022 / 23:17 Hyundai, aerodinamik yapısı ve farklı tasarımıyla dikkat çeken IONIQ 6'nın görsellerini paylaştı

Hyundai yeni elektriklisi IONIQ 6'yı tanıttı

Hyundai, IONIQ alt markasının tamamen elektrikli yeni modeli "IONIQ 6"nın resmi fotoğraflarını yayınladı. İlk IONIQ modeli olan IONIQ 5'ten tamamen farklı olarak yuvarlak hatlı bir tasarım sunan IONIQ 6, Hyundai tarafından “Electrified Streamliner” olarak tanımlanıyor. 

Hyundai’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Prophecy EV Concept modeli baz alınarak üretilen IONIQ 6, karakteristik olarak tamamen pürüzsüz ve temiz bir tasarım sunuyor. Hyundai tasarımcılarının "Duygusal Verimlilik" olarak tanımladığı bu dizayn felsefesi, koza benzeri bir iç tasarımla ilişkilendiriliyor. 

6ac6eeb7345d93aab6b0a12acb12a150_0.jpg

IONIQ 6'nın tasarımında "Hyundai Look" olarak adlandırılan dizayn stratejisi uygulanmış. Otomobil estetik görünüşüne ek olarak, 0.21 Cd'lik sürtünme katsayısıyla Hyundai modelleri içerisinde bir rekora da imza atıyor. IONIQ 6, alçak burun yapısını öndeki aktif hava kanatları ve azaltılan tekerlek boşluklarıyla destekliyor. İnce tasarımlı dijital aynalar da 0,21'lik bir ultra düşük sürtünme katsayısının elde edilmesinde önemli bir paya sahip. IONIQ 6'nın aerodinamik yeteneğine daha fazla katkı sağlamak adına kanatçıklı eliptik tip bir spoyler kullanılmış. Sürat teknelerindeki kuyruğu andıran yapısı ile arka tamponun her iki yanındaki diklemesine konumlandırılmış havalandırma kanalları ise adeta bir bütünlük oluşturarak yere basma kuvvetini artırıyor. 

6ac6eeb7345d93aab6b0a12acb12a150_1.jpg

Bu aerodinamik yapı gövde üzerinde olduğu kadar aracın altında da devam ediyor. Alt takım tam olarak kaplanarak daha optimize edilmiş deflektörlere ve azaltılmış tekerlek boşluğuna yer verilmiş. Bu sayede hava aracın altından ve üstünden en az sürtünme ile akarak hem performansa hem de tüketime katkıda bulunuluyor.

IONIQ 6 ayrıca, marka kimliğini güçlendirmek için ön-arka farlarda, ön alt sensörlerde, havalandırma kanallarında ve orta konsol göstergeleri gibi çeşitli yerlerde 700'den fazla Parametrik Piksel kullanıyor. Arka kanadın Parametrik Piksel Yüksek Monteli Stop Lambası (HMSL) ise frene basıldığında göz alıcı bir ışık şöleni sunuyor. IONIQ 6'nın benzersizliğini biraz daha fazla vurgulamak için de yeni tasarlanmış bir Hyundai "H" amblemine yer veriliyor.

6ac6eeb7345d93aab6b0a12acb12a150_3.jpg

Hyundai Motor Grubu'nun Elektrikli Global Modüler Platformu (E-GMP) ile hazırlanan IONIQ 6, yolcuların daha rahat seyahat etmeleri için optimize edilmiş diz mesafesi ve ferahlık için çeşitli genişletmelere olanak sağlıyor. tamamen düz bir zemine izin veren platform sayesinde daha fazla oturma alanı elde edilmiş.

6ac6eeb7345d93aab6b0a12acb12a150_2.jpg

Kullanıcı odaklı iç mekan, dikkat dağınıklığını azaltmak ve güvenli bir sürüş sunmak için merkezi olarak yerleştirilmiş bir kontrol ünitesi ile donatılmış. Bu modüler ekran, 12 inçlik tam dokunmatik bilgi-eğlence ekranıyla da birleştirilmiş. Çift renkli ortam aydınlatmasına yer verilen IONIQ 6, özel olarak geliştirilmiş 64 renk teması sunuyor. Hyundai, direksiyon simidindeki 4 noktalı etkileşimli piksel ışıklarla da sürücü ve araç arasında kolay iletişim sağlamaya yardımcı oluyor.

6ac6eeb7345d93aab6b0a12acb12a150_4.jpg

IONIQ 6'nın etik benzersizlik temasına uygun olarak üretilmesi, aslında günümüzün çevre dostu sosyal sorumluluk projelerine de katkı sağlıyor. Ömrünü tamamlamış lastiklerden plastik kaplamalara kadar birden fazla bio malzemeler kullanan mühendisler, böylece gövde ve boya üzerinde olduğu kadar iç mekanda da deri koltuklar, gösterge paneli, kapılar ve kol dayama gibi yerlerde sürdürülebilirlik için geri dönüştürülmüş plastikler kullanılarak çevreye karşı gerekli özeni göstermiş.

IONIQ 6’nın teknik bilgileri ve teknolojisiyle ilgili detaylar Temmuz ayında yapılacak dünya lansmanında açıklanacak.

ÇOK OKUNANLAR