YENİ MODELLER › Hyundai, yeni Fuel Cell modeli NEXO'yu tanıttı

Hyundai, yeni Fuel Cell modeli NEXO'yu tanıttı

13 Ocak 2018 / 13:53 Kendi kendine park edebilen NEXO, bir depo hidrojen ile 800 km yol katedebiliyor

Hyundai, yeni Fuel Cell modeli NEXO'yu tanıttı

Hyundai, Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) yeni teknolojilerini ve yeni Fuel Cell otomobili NEXO'yu tanıttı. Önceki Fuel Cell modellere göre daha hafif ve daha ferah bir kabine sahip olan NEXO, Hyundai'nin büyümekte olan eko-araç portföyünün en son üyesi. NEXO, Tucson FCEV’den daha gelişmiş ve çok daha teknolojik olmasıyla öne çıkıyor. Ayrıca, tahmini sürüş mesafesi 800 km olarak verilen NEXO, selefinden 169 km daha fazla bir menzile sahip.

Aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda çalışacak şekilde tasarlanan NEXO, eksi 30 derecede yapılan testlerden tam not almış. Tucson FCEV’e göre daha hafif bir aktarma organına sahip olan NEXO, böylelikle yüzde 25 gibi daha etkili bir hızlanma performansı sergiliyor. Aynı zamanda çok verimli olan araç, yüzde 30 oranında daha uzun bir menzil sergiliyor ve sadece beş dakika içinde deposunu tamamen doldurabiliyor.

NEXO’nun hidrojen yakıt hücreli sistemindeki hareketli parçalarının ve diğer bileşenlerinin, motor bölmesinin içinde olup gürültüyü kabine çok fazla iletmediği açıklanıyor. Böylelikle son derece sessiz ve sakin bir kabine sahip olan aracın oldukça konforlu bir sürüş keyfi yaşattığı belirtiliyor

Hyundai Motor Grup'un 2025 yılına kadar satışa sunacağı 18 çevre dostu modelden biri olarak önem kazanan Hyundai NEXO, 2018 yılının ilk aylarından itibaren belirli pazarlarda satışa sunulacak.

Hyundai'nin CES fuarında tanıttığı bir diğer yenilik olan Kör Nokta İzleme Monitörü (BVM), yepyeni bir teknoloji. Aracın her iki yanına yerleştirilen kameralar, ana göstergeye yansıttıkları canlı görüntülerle her iki yöndeki şerit değişimlerinde sürücüleri uyarıyor. Sistem, geleneksel dikiz aynası tarafından görülemeyen alanları böylelikle aracın her iki yanındaki geniş açılı surround monitörlerle görmeyi sağlıyor. Aktif Şerit Takip Yardımcısı (LFA) da Hyundai adına yepyeni bir teknoloji. NEXO'da yerini alan bu son sistem, aracın şeritte hizlanmasına veya kalmasına yardımcı olmak için direksiyonu otomatik olarak ayarlıyor.

Uzaktan Kumandalı Park Asistanı RSPA ise NEXO'nun sürücülü veya sürücüsüz park etmesini sağlıyor. RSPA sistemi, sürücünün bir düğmeye dokunarak aracı olduğu yerden hareket ettirmesini sağlarken aynı zamanda en sıkışık yerlerde güvenle çıkış yapmasına da olanak tanıyor.

ÇOK OKUNANLAR