TEKNOLOJİ › Hyundai'den solar şarj sistemi...

Hyundai'den solar şarj sistemi...

03 Ağustos 2019 / 12:26 Hyundai’nin solar şarj sistemi, hareket halindeyken şarj imkanı sunacak

Hyundai'den solar şarj sistemi...

Hyundai solar şarj sistemini tanıttı. Özellikle hibrit ve tamamen elektrikli modellerde kullanılacak olan bu yeni teknoloji ile araçların yakıt verimliliğinin ve sürüş menzillerinin arttırılması hedefleniyor.

Hyundai’nin ilk olarak yeni nesil Sonata Hybrid modelinde kullandığı bu sistem, aracın elektrik güç kaynağını destekleyerek yakıt tasarrufu elde ederken aynı zamanda çevreye salınan emisyon seviyesini de düşürmüş olacak. Solar paneller ilerleyen dönemlerde diğer Hyundai modellerinde de kullanılacak. Sadece çevre dostu modeller değil aynı zamanda içten yanmalı motorlara sahip Hyundai modelleri de bu sistemi kullanarak daha efektif bir şekilde elektrik üretimi yapacak. 

Solar şarj sistemi, otomobilin tavanına monte edilmiş silikon güneş panellerinden oluşuyor. Güneşten alınan ısı ile paneller aktif hale geliyor ve daha sonra bu ısı da fotonlar aracılığı ile elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Elde edilen elektrik enerjisi daha sonra aküde depolanıyor ve gerektiği durumlarda güç olarak motora iletiliyor. Ayrıca bu işlem, araç hareket halindeyken de devam ediyor ve şarj süreci asla kesilmiyor. Böylelikle akünün yüzde 30 ila 60'ı güneş enerjisi ile şarj edilebiliyor. Hyundai mühendislerine göre, günlük 6 saatlik şarjın, aracın menzilini yıllık 1300 km’den fazla artırması bekleniyor. 

ÇOK OKUNANLAR