SEKTÖREL › Hyundai'den Van depremzedelerine destek

Hyundai'den Van depremzedelerine destek

03 Kasım 2011 / 19:40 Hyundai Motor Company, 23 Ekim’de Van’da gerçekleşen deprem için anlamlı bir yardımda bulundu

Hyundai'den Van depremzedelerine destek
Dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv markası Hyundai Motor Company, 23 Ekim’de Van’da gerçekleşen ve büyük bir hasara neden olan deprem için çok önemli ve anlamlı bir yardımda bulundu. Hyundai Motor Company, depremde oluşan yaraların sarılmasına destek olmak ve afetzedelerin barınması için yapılacak prefarik evlerin fonunda değerlendirilmek üzere Türk Kızılayı’na 300 bin Amerikan Doları (yaklaşık 540 bin TL) tutarında yardım gerçekleştirdi.

Denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim tesisini Türkiye’de kuran ve Türkiye ile Kore arasında uzun yıllardır süregelen yakın dostluğun daha da pekişmesinde önemli bir rol oynayan Hyundai Motor Company, bir kez daha Türkiye ve Türk halkının yanında olduğunu gösterdi. Bu anlamlı destek için Kızılay’ın İstanbul-Maltepe’deki başkanlık binasında gerçekleştirilen törene Hyundai Motor Company adına Hyundai Assan Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, Kızılay Başkan Vekili Hasan Karahan ve Kızılay Denetleme Kurulu Üyesi Tuncay Kopuz katıldı.

Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO’su Won-Shin Chang, tören sırasında “Hyundai Motor Company ve Hyundai Assan olarak, Kore’nin kadim dostu Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor günlerde herkesin acısını en içten duygularımızla paylaşıyoruz. Her türlü konuda olağanüstü çalışma ve çaba gösteren Kızılay ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu destek sayesinde yaraların en kısa sürede ve en iyi şekilde sarılacağına inanıyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Destekleri için Hyundai Motor Company’ye bir teşekkür plaketi sunan Kızılay Başkanvekili Hasan Karahan ise, “Hyundai, tüm dünyanın son yıllarda hayranlıkla takip ettiği bir marka. Kore ile Türkiye arasındaki önemli dostluğun yeni bir göstergesi olarak Hyundai'ye Türk Kızılayı'na yapmış olduğu bu anlamlı bağış için teşekkür ediyoruz. 300 bin dolarlık bu bağışı, Van'daki afetzedeler için yapacağımız kış koşullarına dayanıklı, mutfağı, banyosu ve tuvaleti olan 21 metrekarelik prefabrik evlerin fonunda kullanacağız. Afetzedeler için yapılacak olan bu geçici barınma imkanı sağlayan prefabrik evlerde 5 kişi barınabilecek. 10 yıl dayanıklı olan bu evler daha sonra Türk Kızılayı tarafından toplanarak başka afetlerde de kullanılabilecek. Bu açıdan Hyundai’nin vermiş olduğu destek, sonraki dönemler için de oldukça anlamlı oldu” dedi.

ÇOK OKUNANLAR