
Hyundai'ler VR teknolojisiyle tasarlanacak
31 Aralık 2019 / 13:24 Hyundai’nin yeni VR sistemi, 20 kişinin aynı anda tasarımı geliştirmesine olanak sağlıyor

Hyundai, yeni nesil Sanal Gerçeklik (VR- Virtual Reality) sistemi sayesinde tasarım süreçlerini hızlandırıyor. Markanın Güney Kore’deki Namyang Ar-Ge Merkezi’nde tanıtılan yeni sanal gerçeklik sistemi, gelecekteki modellerin tasarımlarına doğrudan etki ederek özellikle birden fazla tasarımcının bir otomobil üzerinde aynı anda çalışmasına olanak sağlayacak. Bu sistem sayesinde, tasarım süreçlerinde yüzde 20 zaman tasarrufu hedefleyen Hyundai aynı zamanda yıllık Ar-Ge maliyetlerinde de yüzde 15’e varan azalma elde edecek.

Ar-Ge için yapılan 12.8 milyon dolarlık yatırımın bir parçası olan VR sisteminde gerçek zamanlı kontrol mekanizması için 36 adet hareket izleme sensörü bulunuyor. Her bir mühendis aracın üzerindeki parçayı aynı anda geliştirebiliyor ve sürece ortak olabiliyor. Böylelikle işbirliği sayesinde kalite kontrolü güçlendirilirken aynı zamanda tasarımın geliştirilmesi için daha az zaman harcanmış oluyor.
Sistem, iç ve dış tasarım öğelerini, aydınlatmayı, renkleri, kullanılacak tüm malzemeleri ve hatta sanal ortamları anlık olarak simüle edebiliyor. Ayrıca, Hyundai geliştirme ekiplerinin kapılar, bagaj kapakları, motor kaputları ve ön cam silecekleri gibi araç bileşenlerinin tüm çalışma prensiplerini yakından takip etmelerini sağlıyor. VR sistemi, araç ergonomisi ve aerodinamizm üzerinde de bir takım test olanağı sunuyor.

Hyundai Motor Group Araştırma ve Geliştirme Bölümü Başkanı Albert Biermann konuyla ilgili olarak, "Sanal geliştirme süreci, üretim aşamalarını hızlandırmak ve ayrıca müşterilerimizin ihtiyaçlarındaki değişimlere anında tepki vermek için gerekli bir adım. Yeni nesil sanal teknolojileri kullanarak mobilitede rekabet gücümüzü artırmak istiyoruz. Ayrıca, Ar-Ge yatırımlarımıza devam ederek kaliteyi ve karlılığı artıracağız” dedi.
Hyundai bu sistemi ilk kez Ekim 2019'da Kuzey Amerika Ticari Araç Fuarı'nda tanıtılan HDC-6 NEPTUNE Concept Class 8 adlı kamyonunun tasarım aşamalarında kullandı.

-
Hyundai’nin hidrojenli kamyonları 20 milyon km'yi aştı
Hyundai’nin 165 araçtan oluşan XCIENT Fuel Cell Class-8 ağır ticari kamyon filosu Avrupa’da 20 milyon kilometreye ulaştı
-
Borusan Oto Ataşehir'e geri döndü
Borusan Otomotiv’in Retail Next konseptiyle hayata geçirdiği Borusan Oto Ataşehir, fiziksel ve dijital deneyimi bir araya getiren yapısıyla hizmete başladı
-
Yeni BMW iX3 Türkiye’de siparişe açıldı
BMW’nin ilk Neue Klasse modeli olan iX3, 6.469.600 TL’den başlayan fiyat etiketi taşıyor























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS