
Hyundai'nin Çekya fabrikası 5 milyonu aştı
22 Şubat 2026 / 23:55 Hyundai'nin Çekya’daki Nošovice fabrikasında üretilen 5 milyonuncu araç bir Tucson Hybrid oldu

Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), Çekya’daki Nošovice fabrikasında 5 milyonuncu aracını üretim hattından indirdi. Bu kilometre taşı, fabrikanın Avrupa otomotiv üretimindeki uzun vadeli istikrarını ve teknolojik olgunluğunu ortaya koyuyor. Hatlardan çıkan özel araç, TUCSON Hybrid modeliydi ve üretim sürecine katılan bir kullanıcıya teslim edildi. Kullanıcı, montaj hattında direksiyon ve Hyundai logosu yerleştirme işlemlerine katıldı ve üretim tamamlandıktan sonra sembolik anahtar teslim aldı.
Fabrikanın üretiminde uzun yıllardır TUCSON ve i30 modelleri ön plana çıkıyor. 2015�"2020 yılları arasında üçüncü nesil TUCSON’dan 1,1 milyondan fazla araç üretilirken, mevcut nesil ile toplam üretim daha da artacak. Hyundai i30 ise 2008’den bu yana Çekya’da üretiliyor ve 1,5 milyon adetten fazla araç, yüksek performanslı N ve N Line versiyonları dahil olmak üzere 90’dan fazla ülkeye ihraç edildi.
2020’den itibaren fabrikada elektrikli araç üretimi başlatıldı. Tam elektrikli KONA dahil olmak üzere 650 binden fazla elektrikli araç üretilirken, bunların yaklaşık 200 bini farklı KONA versiyonları oldu. Manuel şanzıman üretim salonu, Hyundai Mobis tarafından Batarya Sistem Montaj (BSA) tesisine dönüştürüldü; tam kapasiteyle operasyon geçen yılın ağustos ayında başladı.
Hyundai Motor Türkiye İzmit Fabrikası’na Elektrifikasyon Yatırımı
Hyundai, Türkiye’de İzmit fabrikasında IONIQ 3 modeli için 250 milyon euro yatırım yaptı. Yenilenen EV gövde tabanı, yüksek voltajlı batarya entegrasyonu ve güç elektroniğiyle donatılan fabrika, Ağustos ayında üretime başlayacak ve üretilen araçların büyük bir bölümü 40’tan fazla ülkeye ihraç edilecek. Hyundai, hem Çekya hem de İzmit fabrikalarında ek yatırımlar yaparak Avrupa ve Türkiye pazarlarındaki üretim kapasitesini artırmayı sürdürecek.
-
Yeni elektrikli GLB Türkiye’de...
Elektrikli GLB, 590 km’ye varan menzil, 800V mimari ve 320 kW hızlı şarj desteğiyle geldi
-
Renault ilk çeyrekte liderliğini korudu
Renault, %12,9 pazar payıyla hem toplam pazarda hem de otomobil pazarında liderliğini sürdürdü
-
Hyundai'den güçlü bir arazi konsepti
Boulder Concept, Hyundai’nin gövde-şasi yapılı ilk pick-up modeline bir ön izleme sunuyor
-
Ford Tourneo Custom 9+1 satışa sunuldu
Ford Türkiye, Tourneo Custom’ın 9+1 koltuklu versiyonunu filo yönetim çözümleriyle pazara sundu
-
Yeni Toyota RAV4 bu yıl içerisinde geliyor
Altıncı nesil RAV4, yeni hibrit motora, TNGA-K platformuna ve gelişmiş dijital altyapıya sahip
-
MINI Countryman’a iki yeni versiyon
MINI, Countryman ailesini Türkiye’ye özel Dark Edition ve Trail Edition versiyonlarıyla genişletti
-
Kia’ya “Yılın En İyi Otomobil Üreticisi” ödülü
Kia, TopGear.com 2026 EV Ödülleri’nde “Yılın En İyi Otomobil Üreticisi” seçildi























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS