SEKTÖREL › Hyundai'nin en iyi teknisyeni Kore yolcusu

Hyundai'nin en iyi teknisyeni Kore yolcusu

22 Ekim 2011 / 01:55 Hyundai'nin en başarılı Türk teknisyeni servis olimpiyatları için Kore'ye gidiyor

Hyundai'nin en iyi teknisyeni Kore yolcusu
Satış esnasında olduğu kadar satış sonrası hizmetlerinde de müşteri memnuniyetine odaklanan Hyundai, iki yılda bir düzenlenen “Hyundai Teknisyenler Olimpiyatı”nın yedincisini  9-10 Ekim 2011 tarihlerinde Hyundai Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirdi. Daha önce tüm dünyadaki Hyundai teknisyenleri arasında üç kez dünya ikincisi ve iki kez dünya üçüncüsü olan, “Arıza Bulma” dalında da bir kez dünya üçüncülüğü kazanan Türk teknisyenler, bu yılki servis olimpiyatlarına “Dünya Şampiyonluğu”nu elde etmek için katılacak.

Shell’in sponsorluğunda gerçekleştirilen 7’nci Hyundai Ulusal Teknisyenler Olimpiyatları’na, tüm Türkiye’de faaliyet gösteren Hyundai Yetkili Servisleri’nden 180 teknisyen katıldı. Öncelikle bulundukları bölgelerde yazılı sınavlara tabi tutulan teknisyenler arasından 10 kişi finale kalarak, 9 Ekim’de Hyundai Assan Genel Müdürlüğü’nde yapılan sınava girme hakkını elde etti. Katılımcılar, teorik sınav ve parça kontrolü, şase, elektrik, otomatik şanzıman, motor işletim sistemi uygulaması ana başlıklarını içeren 5 farklı istasyonda toplam 5 saat süren pratik uygulama sınavından geçtiler. Zorlu maratonun ardından Hyundai Teknisyenleri arasında 1’inciliği Mersin Derya Otomotiv’den Gökhan Korkmaz, 2’nciliği İstanbul Tuna Otomotiv’den Murat Aktaş ve 3’üncülüğü de Eskişehir Otosar Otomotiv’den İbrahim Aslan kazandı.

7’nci Hyundai Ulusal Teknisyenler Olimpiyatı’nda dereceye giren başarılı teknisyenlerin ödülleri, 10 Ekim tarihinde Kocaeli Fabrikası’nda düzenlenen organizasyonla sahiplerine verildi. Birinciliği kazanan Gökhan Korkmaz, elde ettiği başarının ardından 24-28 Ekim tarihlerinde Kore’de düzenlenecek Hyundai Dünya Teknisyenler Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını da kazandı.

Ödül töreninde oldukça iddialı olduğunu belirten Gökhan Korkmaz, “Türkiye’de en iyi Hyundai teknisyeni seçildiğim için çok mutluyum ve gurur duyuyorum. Daha önceki yıllarda Türk teknisyenleri, ikincilik ve üçüncülükler kazanarak büyük başarılar elde ettiler. Benim amacım, elimden gelenin en iyisini yaparak Türk teknisyeninin bilgi ve becerisini bir kez daha kanıtlamak ve bu yıl şampiyonluğu kazanarak Türkiye’ye geri dönmek" dedi.

ÇOK OKUNANLAR