SEKTÖREL › Hyundai’nin marka değeri 10 milyar doları geçti

Hyundai’nin marka değeri 10 milyar doları geçti

10 Ekim 2014 / 22:39 Koreli üretici, Interbrand’in 2014 yılının “En İyi 100 Global Markası” raporunda 40. sırada yer aldı

Hyundai’nin marka değeri 10 milyar doları geçti

Dünyanın saygın bağımsız araştırma kuruluşlarından biri olan Interbrand’in hazırladığı 2014’ün “En İyi 100 Global Markası” raporuna göre Hyundai, marka değerini geçen yıla göre yüzde 16 oranında artırarak “Dünyanın En Değerli 40’ıncı Markası” oldu. Raporda, Hyundai’nin 10,4 milyar dolarlık marka değeriyle otomotiv sektöründe birçok Avrupalı, Amerikalı ve Japon rakibini geride bırakarak yedincilikteki yerini koruduğu belirtildi.

Tüm dünyadaki gelişimini 2005 yılından bu yana hızla artıran Koreli üretici, böylece Interbrand tarafından 10 yıl üst üste “En İyi 100 Global Marka” arasına seçilmiş oldu. Interbrand araştırma sonuçlarına göre Hyundai müşterileri, uygun fiyat, konfor, kalite ve pratik kullanım özellikleriyle beraber markayla aralarında oluşan duygusal bağa da önem veriyor. Araştırma sonuçlarına göre, Genesis ve Sonata’nın yeni versiyonlarıyla özellikle üst segmentte büyük bir çıkış yakaladığı belirtilen Hyundai, ürün gamındaki diğer kaliteli modelleriyle de müşterilerinin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR