SEKTÖREL › Hyundai'ye iki ödül daha...

Hyundai'ye iki ödül daha...

31 Temmuz 2011 / 13:56 Hyundai, farklı kuruşlar tarafından çevre ve marka sadakati alanlarında iki ödüle layık görüldü

Hyundai'ye iki ödül daha...
Global anlamda en büyük marka danışmanlık şirketlerinden biri olan Interbrand, Hyundai’yi dünyanın en çevre dostu markalarından biri olarak gösterirken, Amerika’nın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Kelley Blue Book da Hyundai’nin marka sadakati konusunda önemli firmaları geride bırakarak ilk sıraya yükseldiğini duyurdu.

Interbrand’in yeni gerçekleştirdiği Dünyanın En İyi 50 Çevre Dostu Markası raporunda, tüm markalar arasında 11’inci sırada yer alan Hyundai, otomotiv markaları sıralamasında da Avrupalı ve Amerikalı birçok ismi geride bırakarak 4’üncü sırayı elde etti. 10 farklı ülkede 10 binden fazla katılımcıyla yapılan araştırmada, her şirketin çevrenin korunması için gerçekleştirdiği çalışmalar ve tüketici tarafından algılanması ölçüldü. Şirketlerin global performansları, çevreye karşı sorumlulukları, sürdürülebilir büyüme stratejileri ve sosyal sorumluluk programlarının değerlendirildiği araştırmada, Hyundai’nin 2008 yılında uygulamaya başladığı çevre dostu Blue Drive stratejisinin ve sıfır emisyonlu hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli araç geliştirme programlarının bu sonuçta büyük etkisinin olduğu vurgulandı.

Hyundai’nin diğer önemli başarısı ise Kelley Blue Book’un ölçümlediği Marka Sadakati araştırmasında elde edildi. 2011 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 52,3’lük müşteri sadakati oranı yakalayan Hyundai, önemli markaları geçerek ilk sıraya yerleşti.

ÇOK OKUNANLAR