SEKTÖREL › I-PACE eTROPHY soğuk hava testlerini geçti

I-PACE eTROPHY soğuk hava testlerini geçti

25 Şubat 2019 / 00:13 Jaguar'ın elektrikli yarış otomobili I-PACE eTROPHY, soğuk hava testlerini tamamladı

I-PACE eTROPHY soğuk hava testlerini geçti

Elektrikli ilk Jaguar modeli olan I-PACE'in yarış versiyonunun soğuk hava testleri -40 derecede tamamlandı. Jaguar Land Rover'ın kutup dairesi sınırında yer alan İsveç’teki Arjeplog tesisinde gerçekleştirilen testlerde I-PACE eTROPHY'nin direksiyonuna Formula E pilotu Nelson Piquet Jr geçti. Test için bölgedeki donmuş göller üzerinde hazırlanan parkurlar kullanıldı ve I-PACE eTROPHY buz üzerinde 195 km/s’lik maksimum hıza ulaştı.

I-PACE eTROPHY'nin soğuk hava koşullarında üstün performans, verimlilik ve dayanıklılık sunduğu açıklanıyor. 90kWh Lityum iyon bataryalardan güç alan I-PACE eTROPHY, Ice Academy’deki Terra 53 50kW DC hızlı şarj noktalarında 90 dakikada şarj edilmiş.

Nelson Piquet Jr test sürüşlerinin ardından; "I-PACE eTROPHY'yi bugün konfor alanından çıkardık ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda zorladık. I-PACE bu zorlu mücadeleyi başından sonuna kadar başarıyla tamamladı. Donmuş göllerde sürüş ve bu zor koşullarda performansı hissetmek, uzun bir süre unutamayacağım bir tecrübeydi” açıklamasını yaptı.

Jaguar I-PACE eTROPHY, ayrıca Borusan Otomotiv ekibi ve profesyonel BOM pilotları tarafından Kars / Çıldır Gölü'nün buz yüzeyinde de test edildi.

ÇOK OKUNANLAR