TEST MERKEZİ › i20 WRC toprak zemin testlerine başladı...

i20 WRC toprak zemin testlerine başladı...

13 Ağustos 2013 / 15:44 2014 yarış sezonuna hız kesmeden hazırlanan Hyundai i20 WRC, toprak zemin üzerindeki denemelerine başladı

i20 WRC toprak zemin testlerine başladı...
Juho Hänninen ve Bryan Bouffier'dan sonra Hyundai Motorsport takımına katılan üçüncü test pilotu Chris Atkinson ile birlikte zorlu parkurlarda test edilen i20 WRC, her geçen gün geliştirilmeye devam ediliyor.

Resmi yarış sezonundaki tüm zorluklara hazır olması ve aracın dinamiklerini ölçmek adına yapılan bu ilk testte, takımın test pilotları direksiyon başına geçerek i20 WRC'nin limitlerini zorlamış oldu. Temmuz ayında başlayan testler, Fransa'nın güneyinde yer alan Chateau Lastours ve Mazamet'te gerçekleştirildi. Farklı yol koşullarını bir arada sunan bu iki test parkuru, aracın geliştirilmesinde önemli bir rol oynuyor.

Hyundai Motorsport Takım Patronu Michel Nandan testlerle ilgili olarak, "Geçtiğimiz ay çok önemli ve bir o kadar da zorlu testler gerçekleştirdik. Bu testler sayesinde Hyundai i20 WRC'nin potansiyel performansını gözlemlemiş olduk. Toprak üzerindeki ilk testlerimiz olduğu için geliştirmemiz gereken noktaları görmüş olduk. Testlerin asıl amacı, bu aracın neler yapabileceğini görmekti. Aracı en iyi şekilde analiz etmek için zamanımız var. Test pilotlarımız Juho, Bryan ve Chris'in toprak zeminde gösterdiği performanstan ve aracın dengesinden memnunuz. Mühendislerimiz ve tasarım ekibimiz, Almanya-Alzenau'da kurulu olan Hyundai Motorsport merkezimizde son testlerde elde edilen verileri inceleyerek aracın mekanik, süspansiyon ve buna bağlı komplike donanımlarını sürekli olarak geliştirmeye devam ediyorlar. Bu yüzden Hyundai i20 WRC için koordineli bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Daha önce asfalt üzerinde test edilen aracımızı olumlu yönde geliştirdik. Çok kısa bir süre içerisinde birçok iş yaptık ve sağlam bir ekip ruhu taşıyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde çakıl zemin testlerimiz başlayacak ve bu da i20 WRC için oldukça önemli bir aşama olacak. Monte Carlo'dan önce kalan sürede de aracımızı gözlemlemek ve ekipçe hedefe ulaşmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

ÇOK OKUNANLAR