TEKNOLOJİ › İki Japon elektrikliler için işbirliği yapacak

İki Japon elektrikliler için işbirliği yapacak

10 Haziran 2019 / 01:38 İşbirliği sonucunda yüzde 100 elektrikli araç platformları ve elektrikli SUV modelleri geliştirilecek

İki Japon elektrikliler için işbirliği yapacak

Toyota ve Subaru, orta ve büyük ölçekli yüzde 100 elektrikli binek araç platformu ve C segmenti için yüzde 100 elektrikli SUV model geliştirmek adına bir anlaşmaya imza attı.

Toyota ve Subaru 2005’ten bu yana geliştirme, üretim ve satış olmak üzere çeşitli alanlarda başarılı işbirlikleri yapmaya devam ediyor. Bu örnekler arasında, birlikte geliştirilen arkadan itişli Toyota GT86 ve Subaru BRZ bulunuyor. Toyota’nın hibrit teknolojisini kullanan ve Amerika’da satışa sunulan plug-in hibrit Subaru Crosstrek Hybrid de iki marka arasındaki bir başka işbirliği olmuştu. 

Yapılan işbirliği sayesinde Toyota ve Subaru, araç bağlantıları, otonom sürüş teknolojileri, sürücü yardımcıları, elektrikli güç ünitesi gibi teknolojik gelişimlerle her zamankinden daha hızlı bir dönüşüm içerisinde bulunuyor. Toyota ve Subaru, imza attıkları işbirliğiyle çeşitlenen ihtiyaçları daha hızlı bir şekilde çözmeyi amaçlıyorlar. Bu yönde ilk adım olarak, iki şirket teknolojilerini ortaya koyarak yüzde 100 elektrikli araçlara özel bir platform geliştirecekler. Bu platform ise geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edecek şekilde C segmenti ve D segmenti sedanlar ile SUV’lar için kullanılabilecek.

ÇOK OKUNANLAR