SEKTÖREL › "İkinci elde yeni rekorlar bekliyoruz"

"İkinci elde yeni rekorlar bekliyoruz"

29 Şubat 2020 / 16:57 Garenta ve ikinciyeni.com markalarının Genel Müdürü Emre Ayyıldız, araç kiralama ve ikinci el araç sektörlerini değerlendirdi

Türkiye’de otomotiv sektöründe ilkleri gerçekleştiren Garenta ve ikinciyeni.com markalarının Genel Müdürü Emre Ayyıldız, araç kiralama ve ikinci el araç sektörüyle ilgili değerlendirme ve öngörülerde bulundu. Araç kiralama sektörünün dijitalleşme ve Y kuşağıyla birlikte dönüşüme uğradığını belirten Emre Ayyıldız; “2018 yılının Eylül ayında geliştirdiğimiz MOOV by Garenta ile Türkiye’de ilk defa serbest dolaşımlı araçlarla dakikalık araç kiralama hizmeti sunmaya başladık. Kullanıcılarımız hizmet bölgesi içerisinde diledikleri yerde kiralamayı başlatıp, yine hizmet bölgesi içerisinde diledikleri yerde kiralamayı sonlandırabiliyor. Yani kullanıcılarımıza özgürlük sunuyoruz. Hizmet vermeye başladığımız ilk günden bu yana yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. 700 araçla başladığımız yolculuğumuz, bugün yaklaşık 1.700 araçla devam ediyor. 1 yılda 1 milyon defadan fazla, günde ise ortalama 4.500 kiralamaya imza atıyoruz” şeklinde konuştu. Ayyıldız; MOOV by Garenta hizmetini kullanıcılarından aldıkları geri dönüşlerle geliştirdiklerini, bu anlamda saatlik olan hizmetlerini 15’er dakikalık periyotlar halinde uygulamaya başladıklarını, İSPARK noktalarını ücretsiz hale getirdiklerini ve araç filolarını yenilemeye başladıklarını belirtti.

f0727913ba0480313970a7d26c80eb71_0.jpg

İkinciyeni.com markasıyla faaliyet gösterdikleri ikinci el otomobil pazarını da değerlendiren Emre Ayyıldız; “2019 Ocak �" Aralık döneminde ikinci el fiyatları yüzde 30 artış gösterse de 7.6 milyon adetlik ikinci el satışıyla rekor kırıldı. Beklentimiz, fiyatlar artmaya devam etse de bu yıl da yeni bir rekorun gelmesi yönünde” dedi. İkinci el araç satın almanın artık bir yatırım aracı olarak görüldüğünü belirten Emre Ayyıldız, mağduriyet yaşanmaması adına tüketicilerin kurumsal markaları tercih etmesi gerektiğine dikkat çekti. İkinciyeni.com markasıyla Türkiye’de ilkleri gerçekleştirdiklerini ve sektörün dijitalleşmesinde öncü olduklarını söyleyen Ayyıldız, “2014 yılında Türkiye’de ilk defa online açık arttırma yöntemiyle ikinci el araç satışı gerçekleştirmeye başladık. Kısa zamanda çok iş başardık, 5 milyar TL’nin üzerinde e-ticaret hacmi gerçekleştirdik. Şu anda 415 bin üyemiz var, bu sayıyı 2020’de iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Platformumuz üzerinde 20 bin TL’ye de, 1 milyon TL’ye de ikinci el araç satın alabiliyorsunuz. 1.000 TL’den başlayan açık arttırmalara katılarak veya direkt ‘hemen al’ seçeneğindeki araçları tercih ederek beğendiğiniz ikinci el otomobili satın alabiliyorsunuz” dedi. 

İkinciyeni.com’un sektörün en şeffaf ve en güvenilir ikinci el araç platformu olduğunu belirten Ayyıldız, çok kısa bir süre içerisinde sistem üzerinden araçların gerçek satış fiyatlarını paylaşacaklarını, böylece Türkiye’de bunu ilk kez hayata geçiren ikinci el araç platformu olacaklarını söyledi. 

ÇOK OKUNANLAR