YENİ MODELLER › İkinci nesil Toyota C-HR tanıtıldı

İkinci nesil Toyota C-HR tanıtıldı

26 Haziran 2023 / 22:08 İlk nesli gibi ülkemizde üretilen yeni C-HR, yılın son çeyreğinde Türkiye yollarında olacak

İkinci nesil Toyota C-HR tanıtıldı

Toyota, C-SUV segmentinde coupe formlu gövde modasını başlatan ikonik modeli C-HR'ın ikinci neslinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Selefinin yenilikçi tasarımını daha da ileriye taşıyan yeni C-HR, birçok önemli yeniliğe sahip. Lexus modellerini anımsatan daha çarpıcı bir dış tasarım sunan otomobil, kişiselleştirilebilir dijital kokpiti, gelişmiş güvenlik özellikleri, ve 5'inci nesil hibrit sistemi sayesinde iyileşen performansıyla dikkat çekiyor.  

d1f04690c58a6cb1415b47d5e12cbb08_0.jpg

Tıpkı ilk nesli gibi ülkemizde üretilen yeni Toyota C-HR, yılın son çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. 1.8 litre ve 2.0 litre hibrit motor seçenekleriyle tanıtılan ve aynı zamanda ilk defa 2.0 litrelik plug-in hibrit bir seçeneğe de sahip olan yeni C-HR, Türkiye pazarına ise ilk etapta 5. nesil hibrit teknolojili, 140 beygir gücündeki "Hybrid 140" versiyonu ile sunulacak. C-HR Avrupa'da ise bu motorun yanı sıra 5. Jenerasyon hibrit teknolojisine sahip "Hybrid 200" ve şarj edilebilir hibrit teknolojili "Plug-in Hybrid 220" motor seçenekleriyle de satışa sunulacak. Plug-in hibrit versiyonun Türkiye pazarında da satışa sunulması için çalışmaların devam ettiği açıklanıyor. 

d1f04690c58a6cb1415b47d5e12cbb08_2.jpg

Coupe tarzı hatlarıyla SUV tasarım kalıbını farklı bir boyuta taşıyan ilk nesil Toyota C-HR, yeni neslinde “süper coupe” profiliyle bu hatları daha da keskinleştiriyor. Toyota C-HR’ın önden bakıldığında markanın tam elektrikli model ailesinin yeni yüzünü de taşıdığı görülüyor. Yeni C-HR, Toyota’da ilk defa sunulacak olan gövdeye gizli kapı kolları ve yeni çift renk gövde tasarımı detaylarıyla öne çıkan modern ve sportif bir dış tasarıma sahip. Yeni “Parabola” tasarıma sahip LED farlar ve aracın genişliği boyunca uzanan ve ortasında modelin isminin yer aldığı LED stoplar, yeni C-HR’ın dış tasarımında dikkat çeken diğer unsurlar arasında bulunuyor. 

d1f04690c58a6cb1415b47d5e12cbb08_1.jpg

C-HR'DA ARTIK CAM TAVAN DA SUNULACAK
Yeni C-HR, hem Toyota’da hem de bu modelde bir ilk olarak, perdesiz teknolojili termal yalıtımlı panoramik cam tavan donanımı da sunuyor. Bu yenilik, geleneksel cam tavan teknolojisinden farklı olarak, azaltılmış 5 kg ağırlık ve tavan seviyesinde sağlanan 3 cm artış ile iç mekanda sıcaklığı korumak için klima kullanma ihtiyacını azaltırken, tüm yolculara her zamankinden daha ferah bir yolculuk vadediyor.

b220863c91ec1fa6833db54585c325d2_2.jpg

Yeni C-HR, 12.3 inç tamamen dijital gösterge ekranıyla teknolojik bir sürüş deneyimi sunuyor. Keskin grafiklere sahip dijital göstergeye aktarılan veriler, sürücü tercihlerine ve önceliklerine göre kişiselleştirilebiliyor. Yeni model, Toyota modellerinde ilk defa sunulan yeni 12.3 inç dokunmatik multimedya ekranı ile sunuluyor. Multimedya sisteminde Apple CarPlay veya Android Auto ile akıllı telefon bağlantıları gerçekleştirilebiliyor. 

b220863c91ec1fa6833db54585c325d2_1.jpg

C-HR, aynı zamanda çoklu ambiyans aydınlatma özelliğine sahip ilk Toyota modeli olma özelliğine sahip. 64 farklı renk seçenekli ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilir renk seçiminin de ötesinde, soğuk veya sıcak olmak üzere kabin ortamını ya da günün saatini yansıtacak şekilde ayarlanabiliyor. Kabin ambiyansı parlak sabah tonlarından akşamları daha dinlendirici tonlara geçiş yapmak üzere günün saatleriyle senkronize edilebiliyor. 

b220863c91ec1fa6833db54585c325d2_0.jpg

Sürdürülebilirlik konusunda da ciddi adımlar atan yeni Toyota C-HR’da geri dönüştürülmüş parça sayısı ilk nesle göre iki kat artırılmış. 100’den fazla geri dönüştürülmüş parça kullanıldığı açıklanıyor ki bunlar arasında, geri dönüştürülmüş PET şişelerden yapılmış yeni bir koltuk döşemesi kumaşı da bulunuyor. 

Yeni Toyota C-HR’ın dinamik performansı da her açıdan geliştirilerek daha çevik bir yol tutuş karakteri elde edilmiş. Yeni C-HR'ın keyifli sürüş deneyimini artırmak adına gaz pedalı ve otomobilin tepkileri arasında daha direkt bir ilişki kurduğu açıklanıyor. Otomobilin süspansiyonu, frenleri ve direksiyon sistemi yeniden tasarlanmış.

Yeni Toyota C-HR’ın tüm versiyonları en gelişmiş Toyota Safety Sense 3 güvenlik teknolojilerini de kapsayan T-Mate sürüş destek sistemi ile donatılmış. Yeni C-HR, düşük hızlarda kazaları önlemeye yardımcı sistemiyle birlikte, Proaktif Sürüş Desteği ve Viraj Hızı Yönetimine Sahip Radar Seyir Kontrolü özelliklerine ek olarak Otomatik Park Asistanı ve Şerit Değiştirme Asistanı gibi yeni özellikleriyle yarı otonom sürüş deneyiminin de kapılarını aralıyor.

d1f04690c58a6cb1415b47d5e12cbb08_4.jpg

"C-HR’ın ikinci neslinin yine Türkiye’de üretiliyor olması gurur verici​"
Ali Haydar BOZKURT - Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su

Büyük bir merakla beklenen modelin dünya prömiyerinde açıklamalar yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt; “Bundan 7 yıl önce ilk nesil Toyota C-HR modelini pazara sunduğumuzda büyük ses getirmiştik ve aynı etkinin ikinci nesilde de yaşanacağını görebiliyoruz. Segmentine farklı bir soluk getiren, ikon olmuş bir modelden söz ediyoruz. Aynı zamanda Toyota ürün gamı içerisinde de farklı bir konuma sahip. Toyota C-HR modelimiz sadece adet anlamında değil, aynı zamanda marka imajı anlamında da büyük bir önem taşıyor. Toyota C-HR, markamızla duygusal bağ kurulmasına öncülük yapan bir model ve yeni nesliyle bu iddiasını daha da ileriye taşıyacak” dedi. Toyota C-HR modelinin Türkiye’de üretilmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Bozkurt; “Toyota C-HR’ın ikinci neslinin yine Türkiye’de üretiliyor olması gurur verici. Toyota markası adına global ölçekte önem taşıyan bir model ve sadece birkaç yılda Corolla gibi ana modellerden biri haline geldi. Yıl sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Toyota C-HR öncelikle tam hibrit modeli ile sunulacak. Bununla birlikte önümüzdeki yıl binek otomobil pazarında Türkiye’de üretilen ilk plug-in hibrit versiyonunu da sunmak için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yeni Toyota C-HR’ın “Süper Coupe” tasarımına dikkat çeken Ali Haydar Bozkurt, “Yeni Toyota C-HR 2022 yılında lansmanı yapılan “prologue” konsept model tasarımına çok benzer çizgilere sahip olarak üretim bandından çıktı. Bu tasarımıyla yollardaki ‘konsept model’ imajını iddialı bir şekilde sunmaya devam edecek. 2017 yılında segmentinin ilk tam hibrit modeli olarak sunulan C-HR, Toyota Hybrid stratejisinin de önemli bir parçası olmaya devam edecek. Lansmanından bu yana 17 binin üzerinde hibrit C-HR satışıyla lider konumda ve yeni nesliyle bunu daha ileriye taşımasını bekliyoruz” dedi.

d1f04690c58a6cb1415b47d5e12cbb08_3.jpg

ÇOK OKUNANLAR