YENİ MODELLER › İkonik G-Serisi elektrikli dünyaya giriş yaptı

İkonik G-Serisi elektrikli dünyaya giriş yaptı

24 Nisan 2024 / 20:07 Dünya prömiyeri Auto China 2024’te gerçekleştirilen elektrikli G, Eylül ayında Türkiye’de olacak

İkonik G-Serisi elektrikli dünyaya giriş yaptı

Mercedes-Benz, yeni teknolojilerini tanıttığı Auto China 2024'te 45 yıldan uzun süredir ikonik tasarımıyla kendi özel hayran kitlesini yaratan G-Serisi’nin yeni tamamen elektrikli versiyonunu da ilk kez sahneye çıkarıyor. Klasik G tasarımını elektrikli otomobil dünyasına taşıyan bu özel araç, G 580 model ismiyle lanse edildi.

e240ae49f95dfc4e17f0da2d4c43b150_0.jpg

EQ teknolojisine sahip olan yeni Mercedes-Benz G 580, bugüne kadar görülmemiş bir şekilde gelenekle geleceğin buluşmasını simgeliyor. Yeni elektrikli G-Serisi, tüm ikonik unsurları içeren köşeli siluetini koruyarak modelin karakterine sadık kalmaya devam ediyor. Geleneksel içten yanmalı motorlu varyantlar gibi, gövdesi bir merdiven şasisi üzerine inşa edilen otomobilin şasisi, elektrikli sürüşü entegre etmek için değiştirilerek güçlendirilmiş. Ayrıca, çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon ve yeni geliştirilen rijit arka aks kombinasyonu da korunuyor. Merdiven şasisine entegre edilmiş lityum-iyon batarya, düşük bir ağırlık merkezi sağlıyor. Kullanılabilir 116 kWh kapasiteli bataryası ile G 580'inWLTP'ye göre 473 kilometrelik menzil sunduğu açıklanıyor.

e240ae49f95dfc4e17f0da2d4c43b150_1.jpg

Tekerleklerin yakınında bulunan bağımsız kontrollü elektrik motoru, maksimum 432 kW toplam güç üretiyor. Bu motorlar, seçilebilir LOW RANGE arazi vitesi ile araca benzersiz sürüş özellikleri ve özel fonksiyonlar sağlıyor. Bu sayede G-TURN fonksiyonu, aracın gevşek veya asfaltsız yüzeylerde bulunduğu noktada kendi etrafında dönmesini sağlıyor. G-STEERING işlevi ise arazide sürüş sırasında önemli ölçüde dar bir dönüş açısıyla aracın yönlendirilmesine imkân veriyor. Üç vitesli akıllı arazi ağır vites fonksiyonu Offroad crawling, arazi sürüşü için hız sabitleyici gibi işlev görerek sürücü arazide gezinmeye odaklanırken optimum sürüş gücünü koruyor.

Mercedes-Benz G 580 de uygun yüzeylerde yüzde 100'e kadar tırmanma kabiliyetine sahip. Araç, 35 dereceye kadar olan yan eğimlerde dengesini koruyor. Elektrikli G-Serisi, 850 milimetrelik maksimum sudan geçiş derinliği ile geleneksel motorlu benzerlerinden 150 milimetre daha iyi performans gösteriyor. LOW RANGE arazi vitesi, özel bir redüksiyon oranı ile sürüş gücünü artırıyor. Yeni model, akıllı tork vektörleme kullanarak geleneksel diferansiyel kilitlerinin işlevini sanal olarak üretiyor. G-ROAR, tamamen yeni elektrikli G-Serisi'ne benzersiz bir ses deneyimi de getiriyor. Karakteristik G-Serisi’ne özgü sürüş sesine ek olarak ortama bir "aura" sesi ve çeşitli "durum" sesleri de katıyor.

e240ae49f95dfc4e17f0da2d4c43b150_2.jpg

Eylül ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak olan yeni elektrikli G-Serisi, süregelen aile serisinin bir üyesi olarak da göze çarpıyor. Dış tasarım, opsiyonel siyah panelli radyatör ızgarası ile çarpıcı elektrikli görünüme kavuşuyor. Tamamen elektrikli varyant, bir dizi ayırt edici özellik sayesinde geleneksel motorlu modellerden ayrılıyor. Bu özellikler arasında hafifçe yükseltilmiş kaput ve arka tekerlek kemeri çıkıntılarında bulunan hava perdeleri ile arka kapı üzerindeki tasarım kutusu bulunuyor. Yeni A sütunu kaplaması ve aracın tavanında bulunan spoiler şerit de optimize edilmiş aerodinamiğe katkıda bulunuyor.

EQ Teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580, standart olarak MBUX bilgi-eğlence sistemi, nappa deri çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve ambiyans aydınlatmasının yanında opsiyonel olarak da KEYLESS-GO, sıcaklık kontrollü bardak tutucular, Burmester® 3D surround ses sistemi ve "şeffaf kaput" sunuyor. Yeniden tasarlanan arazide sürüş kontrol ünitesi ve yeni OFFROAD COCKPIT, ek dijital işlevlerle arazi deneyimini geliştirmek için mevcut seçenekler arasında. Genişletilmiş standart özellikler paletine ve özel tasarım öğelerine sahip sınırlı sayıda üretilen bir model olan EDITION ONE da lansmanda satışa çıkarılacak.

ÇOK OKUNANLAR