KONSEPT › Infiniti JX Concept

Infiniti JX Concept

22 Ağustos 2011 / 01:08 Infiniti, JX adındaki 7 kişilik lüks SUV konseptinin fotoğraflarını ve bazı önemli detaylarını yayınladı

Infiniti JX Concept
Infiniti’nin büyük boy lüks SUV konsepti, JX adınyla duyuruldu. Markanın keskin ifadeli ve yumuşak hatlı tasarım anlayışına uygun olarak şekillendirilen araç, Infiniti Essence konseptinden ilham alıyor; kenarları içeriye doğru açı veren ön ızgarası, tipik ön farları ve ön ızgarayı çağrıştıran D sütunu tasarımı bunun bir kanıtı birer kanıtı niteliğinde. Oldukça geniş bir kabine sahip olduğu açıklanan JX’te 7 yolcu için yer var. 3'üncü sıra koltukların sadece zor zamanlarda kullanılacak birer kötü gün dostu olmadığı, aksine yetişkin yolcuların bile rahat edebileceği şekilde konforlu olduğu belirtiliyor. Otomobilin esnek bir iç mekana sahip olduğu da verilen bilgiler arasında.

Gelişmiş bir kör nokta uyarı sistemi ile gerektiğinde fren müdahalesi yapabilecek yeni bir teknolojiyle donatılan Infiniti, navigasyonla entegre çalışan kişisel bir asistana ve 14 hoparlörlü BOSE Studio Surround Waveguide ses sistemine de sahip.

Infiniti JX’in performanslı ve tutumlu bir V6 motorla ve CVT şanzımanla satışa sunulacağı öngörülüyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle de donatılacak olan JX, konfor özellikleri ve boyutlarıyla Audi Q7 ile rekabet edecek gibi görünüyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR