KONSEPT › Infiniti LE Concept

Infiniti LE Concept

08 Nisan 2012 / 01:02 Infiniti'nin New York Otomobil Fuarı'nda sergilediği LE konsepti, kablosuz şarj özelliğiyle dikkat çekiyor

Infiniti LE Concept
Infiniti, yenilikçi özelliklere sahip elektrikli lüks sedan konseptini gün ışığına çıkardı. Infiniti'nin iki yıl içerisinde satışa sunmayı planladığı LE adındaki konseptin elektrikli bir aracın aerodinamik verimliliğini, lüks sürüş deneyimiyle harmanladığı açıklanıyor. En son teknolojiye sahip kompakt lithium-ion batarya teknolojisi ve yenilikçi ev tabanlı 'Kablosuz Şarj Sistemi' ile donatılan LE Concept, Infiniti’nin G Sedan modeliyle neredeyse aynı uzunlukta bir gövdeye sahip.

Modelin tasarımı ile ilgili görüşlerini paylaşan Infiniti Amerika Başkan Yardımcısı Ben Poore; “LE konsept otomobilinin göz alıcı gövdesi üst düzey bir performans sunuyor. ‘İlham Verici Performans’ felsefesine uygun şekilde tasarlanan model gerçek bir Infiniti olma özelliği taşıyor. Bu aracı tasarlarken elektrikli bir otomobili alıp ona Infiniti amblemi eklemek yerine, bir Infiniti'yi alıp ondaki egzoz borusunu ortadan kaldırdık. Infiniti, bu araçla klasik anlayışa meydan okuyor ve lüks bir otomobilin görkemli ve sıfır emisyonlu olabileceğini kanıtlıyor" diyerek LE'nin farklı olduğunun altını çiziyor.

Aerodinamik özelliğe sahip alüminyum alaşım jantlar, yüksek arka platform, arka difüzör ve entegre aydınlatmalı yüzgeç tipi yan rüzgarlıkların da etkisiyle aerodinamik bir gövde yapısı sunan aracın şarj ünitesi ön ızgaradaki ışıklı Infiniti logosunun arkasına gizlenmiş. Arka difüzörün alt kısmına yerleştirilmiş özel aydınlatma ise kablosuz şarj noktasını gösteriyor. Otomobilde 240 Nm tork üreten 100 kW kapasiteli bir elektrik motoru bulunuyor. Elektrik motoruysa enerjisini 192 hücreli 24 kWh'lik lithium-ion bataryalardan alıyor.

Sürücü dostu teknolojiler
Infiniti LE'de modern dijital göstergelere ve modası geçmeyen analog göstergelere bir arada yer verilerek kabinde hem seçkin hem de futuristik bir atmosfer yaratılmış. Orta gösterge panelinde, Intel Atom™ işlemci tarafından desteklenen bir ikiz gösterge yer alıyor.  İkiz gösterge, araç üstü ve bulut tabanlı verileri kullanan dinamik menzil hesaplayıcısı gibi elektrikli araç kullanıcılarının işine yarayacak donanımlar sunuyor. Infiniti LE sürücüsü, uygun nitelikteki şarj ağlarına göre aracının şarj durumunu gerçek zamanlı olarak hesaplama şansına da sahip.

Kablosuz şarj nasıl çalışıyor?
Infiniti'nin LE konseptinde, ev tabanlı ilk kablosuz şarj sistemine yer verilmiş. Bu sistem sayesinde yapılması gereken tek şey, herhangi bir kablo bağlantısı kullanmadan aracı şarj alanı üzerine park etmek. Sistemin bağlantısız şarj işlemi, garaj zeminine güvenli bir şekilde yerleştirilen bobin ile sağlanan endüktif enerji akışı sayesinde gerçekleştirilecek. Enerji kaynağına bağlı birincil bobin, manyetik bir alan oluşturarak LE konsept otomobilinde yer alan ikinci bobindeki elektrik akımını devreye geçirecek. İkiz gösterge veya akıllı telefon tarafından kontrol edilen yüksek frekanslı şarj sistemi, çocuklar veya ev hayvanları için herhangi bir tehlike arz etmeden evin garajına monte edilebilecek. (Kablosuz şarjın nasıl çalıştığını, LE Concept'in hemen aşağıdaki video görüntülerinden de izleyebilirsiniz.)

Around View™ Monitöre sahip akıllı park desteği sistemi
Infiniti LE konsept otomobilinde Around View™ (Tam Görüşlü) Monitöre sahip akıllı park desteği sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde araç kablosuz şarj bobini üzerine doğru şekilde park edilebiliyor. Sistem, 360 derecelik görüş açısının yanı sıra, tam ileri ve geri hareket imkanı sunan e-direksiyon özelliğine sahip. Bu özelliklerin yanı sıra GPS sisteminde, aracın park konumunu gösteren işaretler yer alıyor. Böylece araç garaja girdiğinde navigasyon sistemi otomatik olarak Around View™ monitörünü devreye sokuyor ve sistem aracı park etmeye hazır hale geliyor.

ÇOK OKUNANLAR