SEKTÖREL › Infiniti Q50'nin üretimi başladı

Infiniti Q50'nin üretimi başladı

15 Mayıs 2013 / 14:31 Infiniti, yeni model gamı stratejisinin ilk ürünü olan Q50'nin üretimine start verdi

Infiniti Q50'nin üretimi başladı
Üretim versiyonu ilk Infiniti Q50, 14 Mayıs’ta Japonya’nın Tochigi Üretim Tesisi’nde hattan indirildi. Üretim töreni, Infiniti CEO’su Carlos Ghosn ve Infiniti Başkanı Johan De Nysschen katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Johan De Nysschen; geçtiğimiz Aralık ayında lanse edilen “Q” ön isimlendirme yapısı altında Infiniti’nin yeni üretim portföyünün lansmanını yaptığını vurgulayarak şunları söyledi: ”Yeni serimizin ilk ürünü olan bu özel Infiniti modelinin; markanın çekici tasarımını, detaylara olan tutkulu dikkatini, uyum ve sonuçlandırmadaki hassasiyetini, heyecan veren performansı ve statükoya karşı kışkırtıcı mücadelenin temel değerlerini yansıtmasını hedeflemiştik. Q50’nin tüm değerleri yansıtmayı başaran bir model olduğunu gururla söyleyebilirim”.
 
Q50'nin geliştirilmesinde Infiniti Red Bull Formula 1 pilotu Sebastian Vettel de rol oynadı. Japonya’da bulunan Infiniti mühendisleri ile birlikte zaman geçiren Vettel, mühendislere üst düzey şasi dinamikleri, performans ve araç kontrolü konularında geri bildirimlerde bulundu. Törende video tebrik mesajı yayınlanan Vettel şunları söyledi: “Infiniti Q50 bugün hattan iniyor. Tüm üretim ekibini tebrik ediyorum. Q50’nin geliştirilmesinde yer aldığım için çok mutluyum ve otomobilin doğum gününü kutluyorum” dedi.
 
Infiniti Q50 ilk olarak ABD pazarında, 328 bg gücündeki 3.7 litrelik V6 ve akıllı çift kavrama özelliğine sahip 3.5 litrelik Hibrid 360 bg motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Q50, Avrupa ve diğer küresel pazarlardaysa daha düşük hacimli farklı motor seçenekleriyle yer alacak.

ÇOK OKUNANLAR