SEKTÖREL › Infiniti QX56 lüks bir tekneye hayat veriyor

Infiniti QX56 lüks bir tekneye hayat veriyor

10 Ağustos 2011 / 22:15 Infiniti QX56’nın 400 beygir gücündeki motoru ve lüks donanımı, bir tekneye aktarılıyor

Infiniti QX56 lüks bir tekneye hayat veriyor
Infiniti'nin en lüks SUV modeli QX56’nın motoru ve donanımı, özel bir tekneye transfer oluyor. Otomobilin 400 bg'lik V8 motorunun aktarıldığı tekne, QX56 ile aynı lüks ve işçilik özellikleriyle donatılıyor. Infiniti lüks tekne projesinde, QX56 motorunun sökülmesi ve deniz şartlarına hazır hale getirilmesi aşaması tamamlandı. Infiniti mühendislerinin yanısıra Tennessee Technical Center ile Nashville State Community College otomotiv teknik eğitimi programı öğrencilerinden oluşan bir ekip, ilk olarak 2011 model Infiniti QX56’nın 5.6 litrelik motorunu ve 7 vitesli otomatik şanzımanını söktü. Infiniti, aracın kalan bölümünü, otomotiv eğitiminde kullanılması amacıyla Tennessee Tech’e bağışladı.

Okulun öğretmenleri tarafından denetlenen operasyon, sadece motoru bulunduğu yerden çıkarmakla sınırlı değil. Aynı zamanda marş ve elektronik kontrol ünitesi gibi komponentleri kullanarak aracın dışında motorun nasıl çalışacağını belirlemek ve tekneyi çalıştırmak için gerekli olmayan hidrolik direksiyon pompası gibi sistemleri de sökmek gerekmiş. QX56 motorunun üretildiği Tennessee Eyaleti’nin Decherd Şehrindeki üretim tesisinde, mühendisler motorun suda da, karada gösterdiği performansı sağladığından emin olmak için uzun süre çalışmışlar.

Projeyle ilgili tüm detayları anında paylaşmak amacıyla sosyal medyanın yoğun bir şekilde kullanıldığı proje, aynı zamanda teknenin ismini de sosyal medya üzerinden seçecek. facebook.com/infiniti ve twitter.com/infinitinews adreslerinden projeyi takip eden site üyeleri ve takipçileri, çok yakında Infiniti motoruna sahip teknenin ismini belirleme şansına da sahip olacak.

ÇOK OKUNANLAR