YENİ MODELLER › Infiniti'den 700 bg’lik hibrit sedan!

Infiniti'den 700 bg’lik hibrit sedan!

17 Mart 2014 / 17:40 Markanın Essence konseptini baz alacak modelin 2017 veya 2018'de ortaya çıkması bekleniyor

Infiniti'den 700 bg’lik hibrit sedan!

Infiniti güçlü, hibrit bir sedan model üzerinde çalışıyor. Markanın model gamının zirvesinde yer alması planlanan yeni model, 2009 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Essence konseptini baz alacak.

Infiniti’nin global şefi Johann de Nysschen oldukça beğenilen konsept otomobilin üzerine geliştirilen bu yeni modeli içinde bulunduğumuz on yıl bitmeden pazara sunmayı hedeflediklerini söylerken, model hakkında detaylı bir bilgi vermedi. Avustralya kaynaklı Motoring ise yeni modelin dört kapılı, uzun burunlu sedan gövdeye sahip olacağını ve Q80 Eau Rouge veya Q90 Eau Rouge adıyla anılacağını iddia ediyor.

Otomobilin dört kapılı coupe gövde formu, rakiplerinin Porsche Panamera, Mercedes-Benz CLS, BMW 6-Serisi Gran Coupe veya Audi A7 olacağını gösteriyor. Yeni modelin baz versiyonunun 3 litrelik V6 motor ile eşlenmiş elektrik motoruna sahip hibrit sistemi ile 550 bg maksimum güç üreteceği konuşulurken, daha güçlü versiyonun 3.7 litrelik V6 motorla eşlenmiş elektrik motoruna sahip hibrit sistemi ve Nissan GT-R’da bulunan Attesa dört tekerlekten çekiş sistemiyle 700 bg maksimum güce sahip olacağı iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR