SEKTÖREL › Insignia en iyi dört çeker otomobil seçildi!

Insignia en iyi dört çeker otomobil seçildi!

14 Nisan 2019 / 15:48 Opel Insignia, kendi kategorisinde en iyi dört tekerlekten çekişli otomobil seçildi

Insignia en iyi dört çeker otomobil seçildi!

Opel Insignia'nin dört tekerlekten çekişli versiyonu, Alman “Auto Bild Allrad” dergisinin okuyucu oylarıyla “40.000 Euro'ya kadar dört tekerlekten çekişli otomobil” kategorisinde birinci oldu ve “Yılın Dört Tekerlekten Çekişli Otomobili” seçildi.

Avrupa genelinde bir milyonun üzerinde satış adedi yakalayan Insignia’nın dört tekerlekten çekiş sisteminin üstün sürüş dinamiklerini ve gelişmiş yol tutuş özelliklerini beraberinde getirdiği açıklanıyor. Tork vektörleme, sistemin önemli bir yeniliği olarak öne çıkıyor. Bu yüksek teknoloji sistemde, arka akstaki geleneksel bir diferansiyel yerini sürüş koşullarına bağlı olarak her bir arka tekerleğin dönüş hızını saliseler içerisinde değiştirebilen iki kavramaya bırakıyor.

332dc1ab94949bcf9319d37a50cbcc35_0.jpg

Bu sistem özellikle Insignia ürün gamının tepe noktasını oluşturan sportif Insignia GSi’ın üstün yol tutuş kabiliyetine katkı sağlıyor. Dört tekerlekten çekişli aktarmaya sahip olan Insignia GSi ülkemizde de 210 bg gücünde 2.0 litrelik dizel motor ve 8-ileri tam otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor.

Auto Bild tarafından düzenlenen “Yılın Dört Tekerlekten Çekişli Otomobilleri” seçimlerinde 10 farklı otomobil ve fiyat kategorisi değerlendiriliyor. Uzmanlar uygun modelleri belirlerken okuyucular daha sonra belirlenen bu modelleri oyluyor. Her bir kategori için tek bir oy hakkına sahip olan okuyucular oylarını www.autobild.de üzerinden veriyorlar. Her bir kategorinin kazananı okuyucu oylarıyla belirleniyor.

ÇOK OKUNANLAR