SEKTÖREL › IONIQ 5 karşılaştırmalı testlerde parladı

IONIQ 5 karşılaştırmalı testlerde parladı

02 Ekim 2021 / 15:03 IONIQ 5, Almanya’da Auto Bild ve Auto Motor und Sport dergilerinin yaptığı testlerde birinci oldu

IONIQ 5 karşılaştırmalı testlerde parladı

Hyundai Motor Company'nin 2021 yılının başında duyurduğu elektrikli alt markası IONIQ’in ilk modeli olan “IONIQ 5” Alman otomobil dergileri Auto Bild ve Auto Motor und Sport tarafından gerçekleştirilen karşılaştırmalı testlerde birinci olmayı başardı. Auto Bild testlerindeki yedi kategoriden beşini kazanan otomobil, genişlik, konfor, güç aktarma organları ve sürüş dinamikleri gibi kriterlerde köklü bir Alman rakibini geride bırakırken, aynı zamanda maliyet derecelendirmesinde de en yüksek değere ulaştı.

932e789b63e1ecd153a3ca23bc72ab79_0.jpg

Tamamen elektrikli bir otomobil olan IONIQ 5'in bataryası yüzde 10'dan yüzde 80'e sadece 18 dakikada şarj edilebiliyor. 800 volt teknolojisinin bir getirisi olan bu sıra dışı özellik Auto Motor und Sport editörlerinin de dikkatini çekti. Dergi editörleri, bu özelliğin yanı sıra; IONIQ 5'in çok yönlü ve pürüzsüz rejeneratif fren sistemini ve V2L (araçtan 230 voltluk bir elektronik cihaza güç verme veya şarj) özelliğini de dikkate aldılar.

Sadece elektrikli araçlar üreten IONIQ, Hyundai’nin yeni platformu E-GMP’yi (Electric-Global Modular Platform) kullanıyor. 

ÇOK OKUNANLAR