
IONIQ 6'ya "uygun fiyatlı" yeni donanım
14 Şubat 2024 / 19:33 Hyundai IONIQ 6'nın Advance adındaki baz donanım seviyesi satışa sunuldu

Hyundai, geçtiğimiz yıl ülkemizde satışa sunduğu tamamen elektrikli IONIQ 6 modeline, fiyatıyla dikkat çeken yeni bir versiyon ekledi. Türkiye pazarına özel olarak hazırlanan “Advance” donanım seviyesi; hem 1.660.000 TL'lik uygun fiyatı hem de üst düzey donanım özellikleriyle dikkat çekiyor.
Elektrikli modellere özel E-GMP platformuyla üretilen IONIQ 6, 0.21 Cd gibi oldukça düşük sürtünme katsayısıyla da Türkiye’deki elektrikli otomobiller arasında en verimli modellerden biri olarak listenin başında yerinde alıyor. IONIQ 6, ayrıca 4.855 mm uzunluk, 1.880 mm genişlik ve 1.495 mm yükseklik ile benzersiz gövde oranlarına sahip.

Otomobilin arkadan itişli single motor seçeneğine sahip Advance donanım seviyesi, 53 kWh’lik standart bir batarya ile 429 km’lik bir menzil sunuyor. Bu versiyonun gücü 111 kW (151 PS), ortalama enerji tüketimi ise 100 km’de 13,9 kWh (WLTP). Bu tüketim, IONIQ 6'yı otomotiv sektöründeki en tasarruflu elektrikli araçlardan biri yapıyor.
IONIQ 6’nın 0-100 km/s hızlanması ise tek motorlu bu versiyonda 8,8 saniye olarak veriliyor. Aracın ulaşabildiği maksimum hız ise 185 km/s ile sınırlandırılmış. Üstün 800 voltluk batarya sistemine sahip olması sayesinde de 350 kW ultra hızlı DC şarj cihazına bağlandığında yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80 düzeyine kadar şarj edilebiliyor. WLTP normlarına göre, IONIQ 6 kullanıcılarının 100 km menzil kazanmak için aracı ultra hızlı şarj istasyonlarında yalnızca 5 dakika şarj etmeleri yeterli.

IONIQ 6 Advance, özellikle kış aylarında yaşanan menzil kaybını önlemek için ısı pompasıyla birlikte geliyor. Bu arada EV otomobillerde önemli bir yere sahip olan ısı pompası, Hyundai’nin Türkiye’de satışa sunduğu tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, satışa sundukları yeni donanım seviyesiyle ilgili olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi. “Otomotiv sektöründe elektrifikasyona doğru oldukça hızlı bir dönüşüm var ve marka olarak biz de bu dönüşüme öncülük etmeye çalışıyoruz. Hyundai Motor Grubu olarak 2030 yılına kadar 30’dan fazla elektrikli modeli tanıtarak globaldeki EV satış gücümüzü artırmayı istiyoruz. Bu bağlamda, yeni modeller ve yeni tesis yatırımlarımız sayesinde dünyadaki ilk 3 elektrikli otomobil üreticisinden biri olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’de de 2030 yılına kadar EV satışlarımızı yüzde 30 seviyesine çıkararak elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk markalardan biri olmayı hedefliyoruz. Satışına başladığımız IONIQ 6 Advance versiyonumuz da yüzde 10 ÖTV avantajı sayesinde Hyundai’nin Türkiye’deki EV pazarında varlığını 2024 yılında güçlendirecek. İçten yanmalı B-SUV modellerle neredeyse aynı fiyatta olan IONIQ 6 Advance, ülkemizde kullanıcılara hem D segmenti konforunu hem de üst düzey elektrikli mobilite deneyimini bir arada sunacak” dedi.

-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
Toyota, iki yeni GR spor otomobilini tanıttı
Toyota, motor sporları deneyimiyle geliştirdiği GR GT ve GR GT3 modellerini tanıttı
-
Yeni C5 Aircross Türkiye yollarında...
Citroën’in ikinci nesil C5 Aircross modeli, 2.200.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS