YENİ MODELLER › IONIQ Cenevre’ye üç farklı sistem ile geldi

IONIQ Cenevre’ye üç farklı sistem ile geldi

03 Mart 2016 / 16:41 Hyundai'nin yeni modeli hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli sistemler ile sunuluyor

IONIQ Cenevre’ye üç farklı sistem ile geldi

Hyundai, kapılarını geçtiğimiz günlerde ziyaretçilere açan Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni alternatif motor sistemlerine sahip modeli IONIQ’i otomobil severlerin beğenisine sundu. Hibrit, plug-in hibrit ve elektrikli sistemlerden biri ile satın alınabilecek olan yeni modelin hibrit versiyonu 105 bg gücündeki 1.6-litre hacimli GDI atmosferik benzinli motoru 44 bg’lik elektrikli motor ile eşliyor. Kombine olarak 141 bg güç üreten bu versiyonun CO2 salım değeri ise 79 g/km olarak açıklanıyor. Elektrikli motorun gücünü 1.56 kWh’lik lityum-iyon-polimer bataryadan aldığı açıklanırken, üretilen güç ve tork çift kavramalı şanzıman üzerinden tekerleklere aktarılıyor.

Hyundai, 8.9 kWh’lik lityum-iyon-polimer bataryası ile IONIQ Hybrid’den daha büyük bataryaya sahip olan ve böylelikle 50 km’lik sadece elektrikli menzile kavuşan IONIQ Plug-in’in CO2 emisyon değerini ise 32 g/km olarak açıklıyor.

Yürütme masrafları düşünüldüğünde muhtemelen en çekici seçenek olarak görülecek olan IONIQ Electric’in tek şarjla 250 km’lik menzile sahip olduğu açıklanıyor. 120 bg güç ve 295 Nm tork üreten elektrikli motor otomobilin 165 km/s’lik maksimum hıza sahip olmasını sağlıyor. Elektrikli versiyon çift yumurta ikizlerine kıyasla daha aerodinamik olarak optimize edilmiş ön kısmı ve jantları ile birlikte gelirken, otomobilin iç mekanında geleneksel vites kolu yer almıyor.

Hyundai yeni modellerinin fiyatlarını henüz açıklamıyor, ancak markanın önce IONIQ Hybrid’i, ardından IONIQ Electric’i ve son olarak IONIQ Plug-in’i piyasaya sürmeyi planladığı biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR