YENİ MODELLER › Ismarlama üretimin zirvesi!

Ismarlama üretimin zirvesi!

10 Mart 2020 / 12:32 12 adet üretilecek olan Mulliner Bacalar, ısmarlama üretimin en iyi örnekleri arasında yer alıyor

Ismarlama üretimin zirvesi!

Bentley, sadece 12 adet üretilecek ve her bir örneği müşteri istekleri doğrultusunda el işçiliğiyle hazırlanacak olan Mulliner Bacalar'ı tanıttı. Adını, Meksika'nın Yucatan yarımadasında bulunan, Laguna Bacalar gölünden alan otomobil, tamamen yeni ve son derece kaslı bir gövde ile tavanı açık Barchetta tasarımını bir araya getiriyor.

Mulliner Bacalar'ın kabininde iki koltuklu otomobil karakterini "sarmalayacı" bir kokpit tasarımıyla vurgulayan bir tema oluşturmuş. Sarmalayıcı tasarım, dik açılı orta konsoldan iç panele, oradan da kapı panellerine doğru uzanıyor. Ardından bu öğeler koltukların arkasındaki yarı kapalı bir bagaj bölmesine doğru sarmalayıcı bir etki yaratıyor. Bu alan neredeyse 140 yıldır otomotiv endüstrisi için lüks valizler tasarlayan İtalyan şirketi Schedoni'nin ısmarlama valizleri için tasarlanmış. Sadece Bacalar için tasarlanan opsiyonel valiz, kabinin döşemesi ve trimiyle uyum sağlıyor. Bu iki "Bagaj kapsülü" içten dışa doğru uzanarak koltukları sarıyor ve gerçek bir iki koltuklu otomobil kabini yaratıyor.

9f3f9688e4d80fd1bc813a96c460756a_0.jpg

Her otomobil Bentley Mulliner ekibi ile birlikte tasarlanıp yaratıldığı için, iç mekanın tasarımına son şekli istenen biçimde verilebiliyor. Mevcut birçok Bentley rengi ve malzemesi kullanılarak her otomobil ayrı olarak tasarlanıp yaratılacak. Koyu bir "tonsürton" karakterinin yaratılması amacıyla en iyi Beluga derisi Bentley'nin tarihe kazınmış yarı parlak derisi ile dikkatli bir şekilde birleştiriliyor. İlk demonstrasyon otomobilinde kullanılan Bentley Mulliner Khamun derisi sarmalayıcı kabin temasını yansıtırken, yeni ve benzersiz Yellow Flame dış gövde boyasını mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

Elin temas ettiği tüm unsurlar Bacalar'a özel olarak tasarlanmış. Yeni D şeklindeki bir direksiyon simidinde kontrast renkli işaretleme bandına sahip Alkantra kaplamalar dikkat çekiyor. Vites topuzunda da Koyu Bronz detaylara sahip Alkantara kaplama kullanılıyor. Eşsiz deri kayışlı kapı açma ve emniyet kemeri açma mekanizmaları, benzersiz dijital gösterge paneli ve benzersiz bir anahtar tasarımı lüks kabini daha da iyi bir tasarıma kavuşturuyor. Orta konsolun merkezinde ise ünlü Bentley Döner Ekranı bulunuyor.

9f3f9688e4d80fd1bc813a96c460756a_1.jpg

Kabin, İngiltere'nin Doğu Anglia'daki Fenlands bölgesinde bulunan turbalıklar, göller ve nehirlerde 5.000 yıldır korunmuş ve doğal olarak devrilen ağaçlardan elde edilen sürdürülebilir bir ahşap olan nadir Riverwood kullanılarak tasarlanmış. Bu zarif ahşap, binlerce yıldır ıslak topraklarda müdahale edilmeden yatması sonucu meydana gelen çarpıcı siyah estetik görünümü nedeniyle seçilmiş.

Lüks paspaslar en kaliteli doğal iplikler kullanılarak İngiltere'deki geleneksel Wilton dokuma tezgahlarında dokunmuş en iyi kumaşlardan üretiliyor. Wilton dokuma tezgahlarında dokunmuş saf yünden imal edilen uzun havlı halılar ayak boşlukları ve arka bagaj bölmesi için elle üretilirken, koltuklarda bulunan işleme desene uyumlu bir şekilde hazırlanmış.

Bentley Bacalar'da el yapımı lüks en son teknoloji ile bir araya getirilmiş. Bentley Bacalar'ın kalbinde 8-ileri şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle kombine edilen 6.0 litrelik W12 TSI motorun geliştirilmiş bir versiyonu bulunuyor. Dünyanın en gelişmiş 12 silindirli motoru olan W12 TSI 650 bg güç ve 900 Nm tork üretiyor. 

Her Bacalar, dünyanın lüks otomobil üretiminde sertifikalı ilk karbon nötr fabrikası olan Crewe'deki Bentley tesisinde, Mulliner'in özel atölyesinde el hüneriyle üretilecek.

ÇOK OKUNANLAR