MOTORSPORLARI › İSOFF Challenge'ın ikinci ayağı koşuldu

İSOFF Challenge'ın ikinci ayağı koşuldu

13 Eylül 2011 / 00:31 Off-Road parkurlarında yeni bir yarış konsepti olan İSOFF CHALLENGE, ikinci ayağında da seyirciden tam not aldı

İSOFF Challenge'ın ikinci ayağı koşuldu
İSOFF’un yepyeni bir yarış konseptini hayata geçirdiği İSOFF CHALLENGE’da ekipler şimdiye dek denenmemiş bir off-road yarış formatında mücadele ediyorlar. Kemerburgaz’da eski bir taşocağına kurulu parkurda; kum tepeleri, derin su geçişleri, bataklık gölet geçişleri, keskin rampa ve bumplar, dik yan eğimler gibi zorlu off-road engellerine yer veriliyor. Ancak diğer 4x4 yarışlardan farklı olarak ekipler, Seeding turlarında yaptıkları dereceler sonucu belirlenmiş yerlerinde, F1 düzeninde aynı anda start alıyorlar.

11 Eylül Pazar günü 11.00’de başlayan Seeding turlarında her araç ayrı ayrı start alarak parkur derecesini ve sıralamadaki yerini belirledi. Sıralama turları sonuçlarına göre 5 kapı no’lu Can Tahincioğlu, Buggy’si ile ilk sırada start alma hakkını kazandı. Onu 1 kapı numaralı Mitsubishi Pajero’su ile Kenan Çarpışantürk ve 18 kapı numaralı Suzuki Vitara’sı ile Hüseyin Afşar takip etti.

Yarışın sonunda kupa 1:17:53’lük derecesi ile, Suzuki Vitara ile yarışan Hüseyin Afşar – Hürriyet Girit ekibinin oldu. İkinci Jeep CJ7 ile yarışan Sadık Vefa – Murat Taşlıdağ olurken, 3.lük Kupası Suzuki Jimny ile yarışan Arda Gürayman – Serdar Uludağ’a gitti.

Katılan 18 ekibin 11’i çeşitli mekanik arızalar sonucu finiş çizgisine ulaşamadılar. Sadece 7 ekibin damalı bayrağı görebildiği yarışta genel klasman ve sınıf dereceleri şu şekilde gerçekleşti:

Genel Klasman
1.    Hüseyin Afşar – Hürriyet Girit    Suzuki Vitara    Sınıf S2
2.    Sadık Vefa – Murat Taşlıdağ        Jeep CJ7    Sınıf S4
3.    Arda Gürayman – Serdar Uludağ    Suzuki Jimny    Sınıf S1

S1 Sınıfı
1.    Arda Gürayman – Serdar Uludağ    Suzuki Jimny
2.    Cengiz İnceli – Bayram Eyri        Suzuki Vitara
3.    Arman Özdemir – Ali Çetin        Suzuki G. Vitara

S2 Sınıfı
1.    Hüseyin Afşar – Hürriyet Girit    Suzuki Vitara

S3 Sınıfı
1.    Ahmet Ergun – Serkan Kara        Land Rover
2.    Tarık Gökbay – Bülent Gültekin    Range Rover

S4 Sınıfı
1.    Sadık Vefa – Murat Taşlıdağ        Jeep CJ7
 
2011 yılına yayılmış 3 ayaktan oluşan İSOFF CHALLENGE’ın son ayağı 2 Ekim Pazar günü aynı parkurda koşulacak.
 

ÇOK OKUNANLAR