YENİ MODELLER › İşte beşinci jenerasyon Land Rover Discovery!

İşte beşinci jenerasyon Land Rover Discovery!

04 Ekim 2016 / 16:10 Britanyalı üretici tamamen yenilenen Discovery’i Paris’te otomotiv dünyası ile paylaştı

İşte beşinci jenerasyon Land Rover Discovery!

Land Rover’ın merakla beklenen beşinci jenerasyon Discovery modeli 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Britanyalı üreticinin Discovery Sport ve Range Rover Sport modellerinin arasında ürün gamında kendine yer bulan yeni otomobil, Jaguar Land Rover’ın yeni tamamen alüminyum SUV platformu üzerinde yer alan yeni Discovery, tasarım açısından üreticinin 2014 yılında gösterdiği Discovery Vision konseptinin izinden gidiyor. Yerine geçtiği modele kıyasla çok daha yuvarlak hatlara sahip olan yeni otomobil, akıcı tasarımı sayesinde sahip olduğu 0.33 Cd’lik hava sürtünme katsayısı ile birlikte şimdiye kadar üretilmiş en iyi aerodinamik performans gösteren Discovery olma özelliğini taşıyor.

Oldukça yuvarlak bir ön kısma sahip olan yeni jenerasyon Discovery, ilk bakışta ince farları ile dikkat çekiyor. Şık farlar görece ince ızgaraya eşlik ederken, gri renkteki gövde altı koruması otomobilin off-road kimliğini ortaya koyuyor. Sahip olduğu ince A ve B sütunlarına karşın oldukça kalın bir C sütununa sahip olan yeni Discovery, bu kalın sütunu ile birlikte 21’inci yüzyılda bile bir Discovery olduğunu dışa vurabiliyor. Land Rover’ın Range Rover Sport modelini anımsatan, ancak çok daha kendine has bir grafiğe sahip olan stopları ile markanın ürün gamındaki yerini belli eden yeni SUV, otomobilin soluna doğru konuşlandırılmış olan plaka bölümü ile yine geçmişinden ayrılmıyor.

Yeni Discovery’nin kaputunun altında elbette Jaguar Land Rover’ın yeni, verimli ve yüksek performanslı dört ve altı silindirli dizel ve benzinli motorları yer alıyor. Motor seçeneklerinin tamamını ZF’in 8-ileri otomatik şanzımanıyla eşleyen Britanyalı üreticinin motorlarının güçleri 240 bg ile 340 bg arasında değişiyor.

Yedi koltuklu bir iç mekana sahip olan yeni Discovery’nin elinin en güçlü yanı aracın çok yönlülüğü. Yüksek kaliteli malzemeleri ile Land Rover kalitesini yansıtan yeni SUV’nin kabininde yer alan pek çok göz ve bölme, aracın hedef kitlesinin amaçlarını karşılıyor. Britanyalı üretici, üçüncü koltuk sırasında 190cm’lik boya sahip yetişkinlerin bile rahatlıkla seyahat edebileceğini iddia ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR