KONSEPT › İşte lüks Mercedes modellerinin geleceği!

İşte lüks Mercedes modellerinin geleceği!

15 Eylül 2015 / 14:33 Mercedes-Benz Concept IAA, 279 bg’lik hibrit sisteme ve akıllı aktif aerodinamiklere sahip

İşte lüks Mercedes modellerinin geleceği!

Mercedes-Benz geçtiğimiz günlerde teaser fotoğrafını yayınladığı konsept otomobili Concept IAA’yı kısaltması IAA olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardı. Markanın gelecekte üreteceği S-Serisi ve CLS gibi lüks modellerin öncüsü niteliğindeki konsept otomobil 0.19 Cd’lik hava sürtünmesiyle “dünyanın zirvesindeki aerodinamiklere” sahip. Stuttgartlı üretici bu değerin konseptin önünde ve arkasında yer alan ve otomobilin uzunluğunu 390 mm uzatan elektrikli aerodinamik paneller sayesinde elde edildiğini açıklıyor.

Dört koltuklu düzene sahip olan Akıllı Aerodinamik Otomobil’in (Intelligent Aerodynamic Automobile / IAA) iç mekanında dört adet yuvarlak hava üfleci ve büyük bir ekran ile tanıdık bir düzen yer alıyor. Biri canlı motor verileri diğeri ise klime kontrolleri için yer alan iki farklı ekran ise bu tanıdık düzene eşlik ediyor.

Mercedes-Benz Concept IAA’nın derisinin altında 279 bg güç üreten benzinli-elektrikli hibrit bir sistem yer alıyor. Alman üretici ayrıca konsept otomobilin 250 km/s’lik maksimum hıza, 28 g/km’lik CO2 salım değerine ve 32 km’lik saf elektrikli menzile sahip olduğunu açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR