YENİ MODELLER › İşte Porsche’nin cep roketi!

İşte Porsche’nin cep roketi!

04 Şubat 2015 / 16:58 Porsche Cayman GT4, agresif gövdesinin yanı sıra 385 bg’lik motora sahip...

İşte Porsche’nin cep roketi!

Porsche, merakla beklenen modeli Cayman GT4’ü internet üzerinden tanıttı. Cenevre Otomobil Fuarı’nda çıplak gözlerin karşısına çıkacak olan otomobil, Alman üretici tarafından “Porsche’nin radikal iki kapılı spor otomobilleri gelecekte üretmeye devam edeceğinin net bir dışa vurumu” sözleri ile betimleniyor.

Ön splitter’ıyla ve ağ ızgarasıyla agresif bir ön tasarıma sahip olan otomobilin, yanlarında daha sportif hava girişlerine, arkasında ise daha büyük bir spoylere ve sabit arka kanata yer verilmiş. Bunların yanı sıra ortada yer alan çift çıkışlı egzoz sistemine ve 911 GT3’ten ödünç alınan yüksek performans fren sistemine sahip olan otomobilin sürüş yüksekliği de 30 mm alçaltışmış.

Cayman GT4’ün kabininde büyük bir değişiklik bulunmazken, kabin deri ve Alcantara kaplı spor koltukları ve spor direksiyon simidi ile dikkat çekiyor. Otomobil 385 bg’lik gücünü 3.8-litre hacimli sıralı altı silindirli motordan alırken, üretilen bu güç arka tekerleklere 6-ileri manuel şanzıman ile iletiliyor ve bu bileşim otomobilin 0-100 km/s sprintini 4.4 sn’de tamamlamasını sağlıyor. 295 km/s’lik maksimum hıza sahip olan GT4, Porsche’nin iddialarına göre Nürburgring Nordschleife’de bir turu 7 dakika 40 saniyede tamamlıyor. Eğer bu kadar sportiflik yeterli değilse Porsche, Cayman GT4’ün opsiyon listesinde karbon seramik frenler, karbon fiber ile güçlendirilmiş plastikten koltuklar, Track Precision uygulamasını barındıran özel Sport Chrono Paketi gibi pek çok seçenek sunuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR