YENİ MODELLER › İşte SEAT’ın yeni crossover’ı: Ateca

İşte SEAT’ın yeni crossover’ı: Ateca

11 Şubat 2016 / 15:56 SEAT merakla beklenen ilk crossover modeli Ateca'yı ortaya çıkardı!

İşte SEAT’ın yeni crossover’ı: Ateca

SEAT yeni crossover modeli Ateca’nın detay ve fotoğraflarını yayımladı. Yeni modelin markanın beğenilen Leon modelinden ilham alınarak geliştirildiği ilk görüşte göze çarpıyor. Dörtgen ızgaraya ve bu ızgaraya eşlik eden opsiyonel LED farlara sahip agresif ön tasarımı ile şık ve sportif tasarım öğelerini aynı anda bünyesinde barındıran yeni model ayrıca plastik gövde korumaları ve sportif karakter-tavan çizgileri ile dikkat çekiyor. Tavan raylarına, bagaj kapağında yer alan spoylere ve sahte gövde altı koruma plakasına da sahip olan Ateca’nın stopları ise markanın station wagon gövdeli modellerinde yer alan daha kalın stopları anımsatıyor.

Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alan yeni modelin iç mekanı üç kollu direksiyona, anahtarsız giriş çalıştırma sistemine ve sekiz inçlik (opsiyonel) ekrana sahip infotainment sistemi ile birlikte geliyor. Crossover’ın orta konsolunda yer alan ve uyumlu akıllı telefonları kablosuz bir şekilde şarj eden “Bağlanırlık Kutusu” ise iç mekanının en dikkat çekici opsiyonu olarak öne çıkıyor. SEAT Ateca “Bağlanırlık Kutusu”nun yanı sıra, aracı düşük hızlarda hızlandırabilen, yavaşlatabilen ve yönlendirebilen Trafik Sıkışıklığı Asistanı, aracın sürücüsünün bilincini yitirmesi sonucunda aracı uygun bir şekilde durdurabilen Acil Durum Asistanı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Ters Trafik Asistanı ve Trafik İşareti Algılama Sistemi gibi teknolojik donanımlar ile tercih edilebiliyor.

115 bg güç üreten 1-litre TSI motor ve 150 bg güç üreten 1.4-litre hacimli TSI motorlar Ateca’nın benzinli motor seçeneklerini oluştururken, 115 bg’lik 1.6-litre TDI ve 150 ile 190 bg’lik 2-litre TDI motorlar ise dizel motor seçenekleri olarak öne çıkıyor. Standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile eşlenecek ve ürettikleri gücü aracın ön tekerlekleri üzerinden yola aktaracak olan bu motorlar, opsiyonel olarak DSG çift kavramalı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olabilecek.

Bu yılın bahar aylarında satışa çıkacak olan yeni SEAT Ateca’nın Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez çıplak gözlerin beğenisine sunulması planlanıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR