SEKTÖREL › JAECOO 7 Off-Road'da tam puan aldı

JAECOO 7 Off-Road'da tam puan aldı

07 Haziran 2024 / 14:57 JAECOO'nun arazi SUV modeli Türkiye’de de Off-Road parkurlarına çıkmaya başladı

JAECOO 7 Off-Road'da tam puan aldı

Off-road pazarının yeni oyuncusu JAECOO, İstanbul'da özel bir parkurda düzenlenen "J-Drive" test sürüşü etkinliğinde yeteneklerini sergiledi. Üst düzey bir Off-Road SUV olarak tanımlanan JAECOO 7, ARDIS-Akıllı Tüm Zeminlerde Sürüş Sistemi ile üst düzey bir güvenlik vaat ediyor. 

0028db4d49a85640b173a414aecf7453_0.jpg

JAECOO markası, JAECOO 7 modelini kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için test sürüşü parkurunda eğimler, çapraz geçişler, eğimli geçişler ve dik inişler gibi zorlu arazi engelleri kurdu. Katmanlı testlerle karşı karşıya kalan JAECOO 7, tırmanma, eğim iniş, su geçişi, manevra kabiliyeti ve arazide toparlanma açısından dikkat çekici yetenekler sergiledi. İster kum, ister çamur veya arazi olsun, JAECOO 7 senaryo tabanlı teknolojik sürüş sistemleri sayesinde test sürüşü sırasında karşılaşılan çeşitli yol koşullarıyla mükemmel bir şekilde başa çıkabiliyor. Dik eğim senaryolarında JAECOO 7’nin 200 mm yerden yüksekliği, 21 derece yaklaşma ve 29 derece uzaklaşma açıları, sert geçiş kabiliyeti açısından tipik şehir SUV'larının ötesine geçiyor.

JAECOO 7, sürüş sırasında Off-Road modunda kumlu veya kayalık yol koşullarıyla karşılaştığında, ARDIS- Akıllı Tüm Zeminlerde Sürüş Sistemi ile kum, çamur ve kar modları arasında akıllıca geçiş yapabiliyor. Aracın patinaj önleme sistemi ise hassas tork dağılımı sağlayarak kaymayı önlemek için tekerlek torkunu uygun bir aralıkta tutuyor. Bu da JAECOO 7’nin ister yumuşak kum, ister düşük çekişin olduğu yüzeyler olsun, çeşitli senaryoları özgürce geçmesini sağlıyor.

0028db4d49a85640b173a414aecf7453_1.jpg

Çapraz aks koşullarıyla karşılaşıldığında, Bosch IPB Akıllı Fren Kontrol Sistemi, JAECOO 7'ye 0,1 saniyeden daha kısa bir sürede rakiplerine kıyasla en hızlı tepki hızını kazandırarak, torku dört tekerleğe akıllı bir şekilde dinamik olarak dağıtıyor. Ayrıca bu sistem, diferansiyel kilidinin kilitleme kabiliyetini simüle ederek JAECOO 7'nin zorlu durumlardan zahmetsizce kaçma kabiliyetini en üst düzeye çıkarıyor.

Olağanüstü arazi performansına ek olarak, JAECOO 7’nin güvenlik ve koruma sistemleri de dikkate değer bir performans sergiliyor. Küresel ölçekte beş yıldızlı güvenlik standartlarına göre geliştirilen araçta, büyük boyutlu ikincil çarpışma emici kirişler, yolcu bölmesinin bütünlüğünü tamamen koruyan ve dış darbelerden kaynaklanan zararı etkili bir şekilde azaltan çelik bir kozayı andıran "5 adet uzunlamasına ve 3 adet yatay" gövde çerçevesi ile birlikte bir kafes enerji alanı kapsülü yapısını benimsiyor. Aynı zamanda, JAECOO 7'nin yüksek dayanıklı çelik yapısı, 5.11 tavan basıncına kadar yük kapasitesi ve 23000Nm/deg’e kadar burulma sertliği ile gövdenin yüzde 80’inden fazlasını oluşturarak aracın genel güvenliğini artırıyor ve sürüş performansını büyük bir ölçüde optimize ediyor.

JAECOO Foto Galeri Tüm JAECOO Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR