SEKTÖREL › JAECOO 7'nin testleri devam ediyor

JAECOO 7'nin testleri devam ediyor

25 Ağustos 2023 / 17:08 Chery'nin off-road markası JAECOO'nun ilk modeli yollara çıkmadan önce birçok zorlu testten geçiyor

JAECOO 7'nin testleri devam ediyor

Chery, yeni bir Off-Road SUV markası olarak dünyanın farklı pazarlarında satışa sunmaya hazırlandığı JAECOO'nun ilk modeli JAECOO 7'nin testlerine devam ediyor. Farklı iklim ve zemin koşullarına uygun gerçek yaşam testlerinde son aşamaya gelindiği açıklanıyor. JAECOO test ekibinin 51 dereceyi aşan sıcaklıklarda gerçekleştirdiği testler; yüksek sıcaklıkta fren soğuması, sıcak çalıştırma, yüksek sıcaklıkta toz, yüksek sıcaklıkta dayanıklılık ve klima soğutması gibi birden fazla ayaktan oluşuyor.

78e9e9de18d9f8efc509c2004419d6ce_1.jpg

JAECOO 7'nin yüksek ısıya maruz kalma ve 75 derece sınırına ulaşan yüzey sıcaklığında yüksek dayanıklılık ve stabilite örneği sergilediği açıklanıyor. Otomobil, Çin'in Turpan bölgesindeki zorlu yol koşullarıyla da karşı karşıya kalmış. Üstün toz ve sızdırmazlık performansı sayesinde Gobi Çölü’nün sarı kumlarına kolayca uyum sağlayarak yol almaya devam ettiği belirtilen JAECOO 7'nin klima testinde de üstün bir performans sergilediği açıklanıyor. Test verilerine göre, JAECOO 7’nin iç mekan sıcaklığının 44 derece düşürülmesi sadece 10 dakika sürdü. Bu arada test yapıldığında, Turpan’da ortam sıcaklığı 51 dereceye ve otomobilin iç sıcaklığı da 80 dereceye ulaşmış. Ayrıca ister klima çıkışı, isterse de baş bölgesi sıcaklığı olsun, JAECOO 7'nin aynı sınıftaki off-road SUV’larla kıyaslandığında üstün bir performans ortaya koyduğu söyleniyor.

Çöl ve yüksek sıcaklık testiyle karşı karşıya kalan JAECOO 7, RDIS isimli çok yönlü akıllı arazi sistemiyle gelen arazi performansıyla da dikkat çekti. Bu noktada elbette sürüşü daha kararlı ve daha güvenli hale getiren teknolojik destek sistemleri de büyük bir sorumluluk üstleniyor. Entegre Qualcomm 8155 yongası, 540 derecelik şeffaf şasi tanıma özelliğiyle araç durumunu daha doğru ve sezgisel bir şekilde algılıyor ve böylece daha hassas ve kullanıcı dostu akıllı bir etkileşim sağlıyor. 

78e9e9de18d9f8efc509c2004419d6ce_0.jpg

Çin, aynı gün içinde dört mevsim ve sadece 150 km içinde farklı hava koşulları ile dünyanın en karmaşık iklim ve coğrafi koşullarına sahip ülkelerinden bir tanesi. JAECOO 7’nin 15.000 kilometreyi aşan zorlu testleri hala devam ediyor. Bir sonraki durak, Çin’deki Qinghai-Tibet Platosu olacak. JAECOO 7’nin deniz seviyesinden 5.200 metre yükseklikte, zorlu koşullarda yüksek performansını ne derece sürdürebileceği test edilecek. Chery mühendisleri, JAECOO 7’nin bir sonraki mücadelede de üstün performans ve üstün ürün kalitesi sergilemeye devam edeceğine inanıyor.

Chery Foto Galeri Tüm Chery Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR