KONSEPT › Jaguar elektrikli crossover konseptini tanıttı!

Jaguar elektrikli crossover konseptini tanıttı!

18 Kasım 2016 / 12:31 Britanyalı üretici I-PACE konseptinin üretim versiyonunu 2017 sonunda göstermeyi planlıyor

Jaguar elektrikli crossover konseptini tanıttı!

Jaguar, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda elektrikli geleceğinin ilk ürünü olacak olan I-PACE modelinin ön gösterimi niteliğindeki konsept otomobilini gösterdi. Bir süper otomobil siluetine sahip olan şık ve sportif tasarımını en son teknoloji ürünü aktarma organları ile bir araya getiren konsept otomobil ön ve arka aksa konuşlandırılmış elektrikli motorlarından kombine olarak 405 bg güç ve 700 Nm tork elde ediyor. Sıvı soğutmalı 90 kWh kapasiteli lityum-iyon pil grubu ile birlikte 350 kilometreden daha uzun menzile sahip olacağı açıklanan SUV’nin beş koltuğu sayesinde pratiklik konusunda sıkıntı yaşaması ise pek olası görünmüyor.

Jaguar yetkilileri I-PACE konseptinin akıcı tasarımının otomobile 0.29 Cd’lik hava sürtünme katsayısı kazandırdığının altını çizerken, konsept otomobilin tasarımında yer verilen detayların ise otomobilin gücünü ve performansını vurguladığını belirtiyor. İç mekanda hafif malzemelerden üretilmiş ince koltuklar, üzerinde özel olarak çalışılmış sürüş pozisyonu ile birlikte sürücünün otomobil ile olabilecek en iyi ilişkiyi kurmasını sağlıyor. Pil grubunun otomobilin tabanına yerleştirilmiş olması otomobilin ağırlık merkezinin bir hayli alçak olmasına olanak sağlarken, özel olarak geliştirilmiş süspansiyon sistemi sportif sürüşü garanti ediyor.

Jaguar I-PACE konseptinin üretim versiyonunu önümüzdeki yıl sonu ile 2018 yılının başı arasında tanıtmayı planladığını açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR