İLK BAKIŞ › Jaguar F-Type SVR’nin detayları internete sızdı

Jaguar F-Type SVR’nin detayları internete sızdı

22 Ocak 2016 / 19:59 Jaguar’ın yeni sportif modelinin 583 bg güce sahip olacağı söyleniyor

Jaguar F-Type SVR’nin detayları internete sızdı

Jaguar F-Type SVR’nin detayları otomobilin bir broşürünü ele geçiren Autovisie tarafından internete sızdırıldı. Britanyalı üreticinin “en üst düzey spor otomobili” olarak gösterilen F-Type SVR ilk bakışta yeni ön tamponu ve daha büyük hava girişleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca bir ön splitter’a, hava girişlerini bünyesinde barındıran kaputa, titanyum egzoz sistemine ve otomobilin hızı ile bağlantılı olarak, yükselen veya geri çekilen bir arka kanata sahip olan yeni otomobil Pirelli P Zero lastiklerle çevrili 20 inçlik dövülmüş alüminyum jantlar üzerinde duruyor.

Otomobilin iç mekanında büyük bir değişiklik mevcut değil, ancak yeni otomobilde spor direksiyon simidi, fırçalanmış alüminyum detaylar ve kapitone performans koltuklar yer alıyor.

583 bg güç ve 700 Nm tork üreten 5-litre hacimli süperşarjlı V8 motora sahip olan otomobil, ürettiği güç ve torku 8-ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden yere aktarıyor. Bu bileşim F-Type SVR’nin 0-100 km/s sprintini 3.7 sn’de tamamlamasını ve otomobilin hızlanmayı 322 km/s’ye kadar sürdürmesini sağlıyor. Benzer performansa sahip olan üstü açık versiyonun maksimum hızı ise 312 km/s olarak açıklanıyor. Britanyalı üretici ayrıca otomobilin yüksek performansa sahip olmasını sağlayan yüksek performanslı fren sistemi, elektronik arka diferansiyel ve adaptif amortisörlere sahip olan spor ayarlı süspansiyonun altını çiziyor.

Jaguar F-Type SVR’nin Avrupa’da satışına önümüzdeki Mayıs ayında başlanması beklenirken, otomobilin resmi tanıtımının önümüzdeki günlerde yapılması tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR