SEKTÖREL › Jaguar Land Rover'dan Brezilya'ya 437 miyon dolarlık yatırım!

Jaguar Land Rover'dan Brezilya'ya 437 miyon dolarlık yatırım!

27 Kasım 2013 / 10:58 Rio de Janeiro'da yapılması planlanan fabrika 500 ila 700 kişiye iş imkanı sunacak...

Jaguar Land Rover'dan Brezilya'ya 437 miyon dolarlık yatırım!

Brezilya hükümeti Rio De Janeiro'ya yapılacak Jaguar Land Rover fabrikası hakkında Reuters haber ajansıyla röportaj yaptı. Brezilya hükümetinden üç devlet görevlisinin katıldığı röportajda, ülkenin yatırım açısından güvenilirliği, Jaguar Land Rover markasının yatırımı ve bu yatırımın ülkenin ekonomisine hangi yönlerden katkıda bulunacağından bahsedildi.

Itatiaia şehrinde yapılacak olan fabrika 2015 yılında üretime hazır hale gelecek ve aynı yıl içerisinde üretime başlayacak. Aralık ayının 3'ünde başlayacak olan çalışmalar, markanın yatırımının hedeflenen tarihte gerçekleşmesi için hızlı bir biçimde sürdürülecek.
Itatiaia şehri başkanı Luiz Carlos Ferreira Bastos, "Herşeye hazırlıklı olmak, sadece küçük ayrıntılar ile gerçekleşir" açıklamasında bulundu ve fabrikanın 500 ila 700 kişiye iş imkanı sağlayacağından bahsetti.

Kasım ayı başlarında Jaguar ve Land Rover'ın ortaği TATA markasının üretim kapasitesini genişletip, Avrupa pazarına dahil olma hedefi, yatırımın Brezilya yada Çin merkezli olacağını ortaya çıkardı.

Jaguar Land Rover'ın rakipleri arasında olan BMW, Mercedes ve Audi markalarının da Brezilya'ya fabrika kurma stratejileri Brezilya hükümetini yeni vergi standartları konusunda yönlendirmeye başladı. Hükümetin yaptığı açıklamada yenilenen yatırım vergileri ve sağlanan teşviklerin tümü yatırımcı firmalara birer avantaj olacağından bahsedildi.

2013 yılı Ocak ve Ekim ayları arasında Brezilya'da 8920 Land Rover, 11520 BMW, 10510 Mercedes marka otomobil satıldı. Markaların Brezilya'nın konumunu kullanıp tüketici taleplerini karşılaması için fabrikalarını Brezilya'ya kurması, gelişen bir ekonomiye sahip olan Brezilya açısından ekonomik olarak artı bir pozisyon oluşturuyor. 

ÇOK OKUNANLAR