YENİ MODELLER › JCW artık daha iddialı!

JCW artık daha iddialı!

01 Mayıs 2021 / 19:25 MINI, yüksek performanslı modeli John Cooper Works’ü yeniledi

JCW artık daha iddialı!

Yarış pistlerinden aldığı mirası şehrin caddelerine taşıyan MINI’nin ikonik modeli MINI John Cooper Works revize edildi. Yenilenen MINI JCW, genlerinden gelen yarışçı karakterini, yüksek standart donanımlarıyla artık çok daha konforlu bir şehir sürüşü ile birleştiriyor.

MINI’nin güncel tasarım diliyle şekillenen MINI John Cooper Works, aşağıya doğru uzanan altıgen radyatör ızgarasıyla dikkat çekiyor. Genişletilmiş motor soğutma kanalları, otomobilin sportif görünümüne katkı sağlarken, aynı zamanda fren sisteminin optimum sıcaklıkta kalmasına da yardımcı oluyor. Yeniden tasarlanan difüzör ve arka spoyler ise hava akışını kontrol ederek, MINI John Cooper Works’ün yere daha sağlam basmasını sağlıyor. 

Makyajlı MINI John Cooper Works'ün 2.0 litrelik motoru, TwinPower Turbo teknolojisiyle 231 bg güç ve 320 Nm tork değerleri sunuyor. 8-ileri Steptronic Sport şanzımanlı MINI John Cooper Works 0'dan 100 km/s hıza sadece 6,1 saniyede ulaşıyor. İki adet 85 milimetre paslanmaz çelik egzoz borusuna sahip spor egzoz sistemi de heyecan verici sesiyle MINI John Cooper Works’ün yüksek performansına eşlik ediyor.

b2ac7bad154ff406eab7334ab3486d06_0.jpg

MINI JCW'nin uzman fren üreticisi Brembo ile iş birliği içerisinde geliştirilen spor fren sistemi standart donanımın bir parçası olurken, ön tekerleklerde dahili havalandırmalı disklere sahip dört pistonlu kırmızı fren kaliperleri ise otomobili kısa mesafede durdurma görevini üstleniyor. Standart olarak sunulan 18 inç Circuit Spoke alaşım jantlar da otomobilin dış tasarım ögelerini pekiştiriyor.

MINI John Cooper Works'ün sportif süspansiyon ayarı çevik yol tutuşa katkıda bulunuyor. Frekans seçimli amortisör teknolojisi ile sportiflik ve sürüş konforu arasında optimize edilmiş bir denge sağlayan Adaptif Süspansiyon sisteminin yeni bir versiyonu da artık bir seçenek olarak MINI tutkunlarına sunuluyor. Yeni MINI John Cooper Works'ün, yenilenen adaptif süspansiyonu eskisine göre yüzde 10'dan daha fazla sönümleme gücüyle çalışıyor.

Yeni MINI John Cooper Works, yeni nesil sürücü asistanı donanımlarıyla yüksek performansın yanı sıra son derece güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Şeritten Ayrılma Uyarısı, Fren Fonksiyonlu Hız Sabitleyici ve Park Mesafe Kontrolü, makyajlı MINI John Cooper Works'ün standart donanımları arasında yer alıyor.

b2ac7bad154ff406eab7334ab3486d06_1.jpg

MINI John Cooper Works standart olarak gelen siyah panel tasarımına sahip 8,8 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranıyla da dikkat çekiyor. Yeniden tasarlanan orta gösterge ekranı araç ayarlarının, ses işlevlerinin ve navigasyonun kontrolünü yapan yeni bir işletim sistemine sahip. Uygulamaları daha da sezgisel hale getiren yeni işletim sistemiyle dokunmatik ekranda bir kaydırma hareketi ile seçilebilen Canlı Pencere Öğeleri de ilk kez sunuluyor.

Otomobildeki bilgi-eğlence ve gösterge ekranları iki farklı renkte kişiselleştirilebiliyor. "Lounge" modunda, ekran yüzeyleri rahatlatıcı mavi ve turkuaz tonlarında görünürken, "Sport" modunda ekran arka planları kırmızı ve antrasit renge geçiyor. Ekranların renk seçenekleri makyajlı MINI John Cooper Works'te standart olan MINI Sürüş Modlarına bağlanabiliyor. Bu sayede “Sport” sürüş modu etkinleştirildiğinde, gaz pedalı, direksiyon özellikleri, amortisör ve vites seçim özellikleriyle aynı anda ekran rengi de değişebiliyor. 

ÇOK OKUNANLAR