LANSMAN › Jeep Compass 4xe satışa sunuldu

Jeep Compass 4xe satışa sunuldu

18 Ekim 2020 / 23:29 Verimli, çevreci ve yetenekli; şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip Compass 4xe Türkiye'de...

Jeep Compass 4xe satışa sunuldu

Jeep'in elektrifikasyon planının ilk adımı olan şarj edilebilir (plug-in) hibrit teknolojili Compass 4xe modeli, "S" ve "Trailhawk" donanım seviyeleriyle Türkiye pazarına sunuldu. Ülkemizdeki Jeep model gamının en tutumlu ve çevreci üyesi olan Compass 4xe, 724 bin 950 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Marka, aynı teknolojiye sahip Renegade 4xe modelini de yakın gelecekte Türkiye'deki Jeep gamına eklemeyi planlıyor.

e35f3c3c432ca3009f0d13e81c940319_1.jpg

Compass 4xe'de 180 beygir gücünde 1.3 litrelik içten yanmalı bir üniteye ve 60 beygirlik bir elektromotora görev verilmiş. Toplam 240 bg güç üretebilen Compass 4xe'nin içten yanmalı benzinli motoru 270 Nm, arka aksa konumlandırılan elektrikli motoru ise 263 Nm tork değerleri sunuyor. 0'dan 100 km/s hızla 7.5 saniyede ulaşabilen Compass 4xe'nin aynı zamanda, elektrikli motorun anlık tepkime süresini avantaja çevirerek zorlu arazi koşullarında da üstün bir 4x4 deneyimi sunduğu açıklanıyor.

e35f3c3c432ca3009f0d13e81c940319_0.jpg

Compass 4xe'nin bataryası ikinci koltuk sırasının altına ve özel koruyucu bir muhafazanın içine yerleştirilmiş. Otomobil en iyi performans için ısıtma ve soğutma devresiyle desteklenen 11.4 kWh kapasiteli bataryası sayesinde tamamen elektrikli sürüşe de olanak tanıyor. Jeep Compass 4xe, tamamen elektrikli sürüş modunda tek şarj ile 50 km’lik sürüş menzili sunuyor. 130 km/s hıza kadar, içten yanmalı motoru kullanmadan elektrik modunda ilerleyebilen otomobil, 200 km/s maksimum hıza imkan tanıyan hibrit modundaki 2,1 lt/100 km'lik tüketim verisi ve 50 gr/km’den az CO2 salımıyla bugüne kadar üretilmiş en tutumlu ve çevreci Jeep modeli oluyor. 

Compass 4xe ile birlikte kullanıcılara, bataryaların 2 saatten kısa sürede şarj edilebilmesine imkan tanıyan easyWallbox ile halka açık ve ev tipi şarj çözümü de  sunuluyor. Sürücü, 8.4 inçlik dokunmatik ekran üzerinden en uygun maliyetli elektrik tarifelerini seçebiliyor, şarj başlangıç zamanını ve batarya şarj süresini ayarlayabiliyor. Sürücüler ayrıca sıcak yaz günlerinde araca gitmeden önce klimanın çalışmasını önceden programlayıp aracın iç ortam ısısını da dengeleyebiliyor.

2c564cbf6bda5df5009fae0d9e3074ba_1.jpg

VERİMLİLİK ÖN PLANDA
Compass 4xe, Hibrit, Elektrik ve E-Save olmak üzere üç temel sürüş modu sunuyor. Araç çalıştırıldığında etkinleşen Hibrit mod, güç ve tüketimi optimize ederek mümkün olan en yüksek verimliliğe göre çalışıyor. İçten yanmalı motor ve elektrikli motor, yol ve sürüş koşullarına bağlı olarak birlikte çalışabiliyor. Bataryanın minimum şarj seviyesine inmesiyle sistem güç aktarımı için içten yanmalı motoru kullanıyor. İçten yanmalı motorun çalışmadığı Elektrik modu 50 km'ye kadar sıfır emisyonlu sürüşe imkan tanırken, E-save modu ise batarya şarjını korumaya veya içten yanmalı motoru kullanarak sürüş sırasında şarj etmeye odaklanıyor. 

Compass 4xe'de fren anında da enerji geri kazanımı yapılarak; yavaşlama veya fren esnasında oluşan kinetik enerji elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Şanzıman sürüş konumundayken etkin olan E-Costing özelliği de gaz pedalından ayağın kaldırılmasıyla motor freni yerine devreye girerek yavaşlama anında enerji geri kazanımı sağlıyor. 

OFFROAD YETENEKLERİYLE DE DİKKAT ÇEKİYOR
Hibrit teknolojili Compass sadece verimli yapısıyla değil, sert arazi koşullarına uygun özellikleriyle de dikkat çekiyor. Trailhawk versiyonunda 30.4 derecelik yaklaşma, 33.3 derecelik uzaklaşma ve 20.9 derecelik tepe aşma açıları sunan otomobilin gövdesi 21.3 cm'lik yerden yüksekliğe sahip. 4xe teknolojisinde, arka aksın çekiş gücü bir şaft ile değil, bağımsız bir elektromotorla sağlanıyor. Bu da, iki aksın ayrılmasına ve torkun mekanik bir sistemden daha etkin bir şekilde bağımsız olarak kontrol edilmesine olanak tanıyor.  

2c564cbf6bda5df5009fae0d9e3074ba_0.jpg

Compass 4xe'nin arazi yeteğindeki baş aktör olan Jeep Selec-Terrain çekiş kontrol sistemi beş adede kadar sürüş modu sunuyor. Selec-Terrain, üstün arazi becerilerini destekleyen Yokuş İniş Kontrolü özelliğini de içeriyor. AutoSport, ikinci viteste kalkışa imkan tanıyan Snow, maksimum tutuş ve çekiş sağlayan Sand/Mud ve sadece Trailhawk versiyonunda bulunan Rock modlarını sunan Jeep Selec-Terrain sistemi, bu beş modu 4WD Lock ve 4WD Low adında iki özel arazi moduyla birleştirerek üstün bir arazi yeteneği vaat ediyor. Otomobildeki 4xe dört tekerlekten çekiş sisteminin tam işlevselliği, batarya şarj seviyesi düşük olduğunda “Powerlooping” özelliği ile sağlanıyor. Bu özellik, içten yanmalı motora mekanik olarak bağlı olan ön elektromotorun, arka elektrik motoruna güç sağlamak için sürekli olarak yüksek voltajlı akım üretmesini sağlıyor. Böylece elektromotor akünün şarj durumundan bağımsız olarak maksimum çekiş sağlıyor. Compass’ın Trailhawk versiyonu ayrıca 50 cm’ye kadar derinlikteki sulardan da geçebiliyor. 

ÖZGÜR SÜSLÜ: "COMPASS 4XE MARKANIN DÖNÜŞÜMÜNÜ SİMGELİYOR"
Compass 4xe için düzenlenen dijital basın lansmanında konuşan Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü; Jeep’in FCA’nın elektrifikasyon konusunda öncü markası olduğunu ve Compass 4xe’nin yeni bir teknolojiyi ve aynı zamanda markanın dönüşümünü simgelediğini belirtti. Süslü; “Compass 4xe şehir içinde elektrikli, uzun yolda hibrit arazide ise 4X4 sürüş seçeneği sunuyor. Ekonomik, sıfır emisyon salınımıyla çevreci ve performanslı bir SUV olan Compass 4xe, Jeep markasının DNA’sını oluşturan efsanevi arazi becerilerini daha da ileriye taşıyarak şarj edilebilir hibrit güç-aktarma çözümü sağlıyor. Bu ay itibarıyla pazara sunduğumuz Jeep Compass 4Xe ile başlayan hibrit atağımızı önümüzdeki yıllarda da ürün gamımıza eklenecek modellerle devam ettireceğiz” dedi. Bu yıldan başlayarak, kademeli olarak tüm satış ve servis noktalarına şarj üniteleri kurduklarını da belirten Süslü, Jeep müşterilerine en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

2c564cbf6bda5df5009fae0d9e3074ba_4.jpg

Özgür Süslü, Jeep markasının satış performansı ve hedefleri hakkında da bilgiler paylaştı. Yılın ilk 9 ayında satışlarını en çok artıran premium marka olduklarını vurgulayan Süslü ayrıca; “2020 yılının zor şartlarında ilk 9 ayda yüzde 164 büyümeyle 3 bin 102 adet satış gerçekleştirdik. Başarımızın ardında, Jeep markasının güçlü imajının yanı sıra, ürünlerimizin başarısıyla satış ve servis ağımızın yüksek hizmet kalitesi etkili oldu. Yıl başında 4 bin adet olarak belirlediğimiz satış hedefimizi 6 bin adede çıkarttık. Yılın son çeyreğindeki en önemli oyuncumuz Compass’ın da etkisiyle, Jeep markası olarak Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz en iyi satış adedine imza atarak, kendi rekorumuzu kırmak istiyoruz” açıklamasında bulundu. Süslü, markanın gelecek dönem ürün planında bir çok modelin yer aldığını hatırlatırken; 2022 yılında sadece SUV’lerden oluşan bir ürün gamıyla, premium pazarda 10 bin adetlik satış hedeflerini aşan dördüncü marka olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. 

ÇOK OKUNANLAR