LANSMAN › Jeep Compass'a teknoloji makyajı

Jeep Compass'a teknoloji makyajı

12 Haziran 2021 / 11:11 Jeep Compass, yeni nesil dijital teknolojilere ve sürüş destek asistanlarına kavuştu

Jeep Compass'a teknoloji makyajı

Jeep Compass'ın gelişmiş güvenlik ve bağlanabilirlik teknolojilerine kavuşan makyajlı versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu. Yenilenen Compass, ADAS otonom sürüş güvenlik sistemleri ile donatıldı. Bu sistemlerden biri olan Trafik İşareti Tanıma, yoldaki trafik işaretlerini arabanın ön camındaki kamerayla tespit ederek aracın 10.25 inçlik dijital gösterge paneline yansıtıyor. Otomobilde ayrıca Akıllı Hız Asistanı; Sürücü Yorgunluk Asistanı, Yaya ve Bisiklet Tanıma gibi özellikler de bulunuyor. 

a2bb502842f37ce893e77c003055b5eb_0.jpg

Makyajlı Compass’ta 1.3 litrelik ve 150 bg’lik motor, 6-ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Compass’ın PHEV versiyonunda ise 1.3 litrelik motorun gücü 240 bg’ye çıkıyor. PHEV Compass, 6-ileri tam otomatik şanzıman ve eAWD dört tekerlekten çekiş sistemi yer alıyor. Makyajlı Compass'ın PHEV versiyonu 799.400 TL'lik fiyat etiketi yaşırken, diğer versiyonlar ise 459.900 TL ile 579.500 TL arasında değişen kampanyalı fiyat etiketleri taşıyor. 

a2bb502842f37ce893e77c003055b5eb_2.jpg

Jeep Compass'ın dijital teknolojileri de yenilenmiş. Otomobilde 10,25 inçlik full HD dijital gösterge paneli ile birlikte versiyona bağlı olarak 8,4 inç ile 10,1 inç arasında değişen tabet ekran boyutlarıyla Uconnect 5 sistemi de mevcut. Bir önceki nesline göre daha yüksekte konumlandırılan dokunmatik ekran sürücünün gözünü yoldan daha az ayırmasını sağlarken yeni işlemci de sistemin 5 kat daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonu, etkileşimli 3-Boyutlu TomTom navigasyon da yeni sistemin özellikleri arasında bulunuyor. 

a2bb502842f37ce893e77c003055b5eb_1.jpg

Compass’ın yeniden tasarlanan iç mekanı bir önceki modele oranla daha fonksiyonel bir yapıya sahip. Otomobilin yenilenen orta konsolu 5 litrelik saklama alanı sunuyor. Ayrıca tamamen değişen ön konsol, genişletilip yükseltilen orta konsol, Wagonner’da da kullanılan direksiyon simidi, kapı panelleri ve uygulanan titiz işçilik yüksek kalite ve konfor hissini destekliyor.

Yenilenen Jeep Compass zengin bir ürün çeşitliliği ile sunuluyor. Longitude, Limited, S Limited ve 80’inci Yıl Özel versiyonu olmak üzere dört farklı donanım seviyesi bulunuyor. Longitude versiyonunda Mavi Dikişli Kumaş Koltuklar ve Longitude versiyonundan itibaren standart sunulan kablosuz şart özelliği bulunuyor. Longitude donanımında ayrıca 7 inçlik TFT gösterge paneli, 8,4 inçlik UConnect ekran ve full LED ön farlar, ADAS özellikleri de standart olarak sunuluyor. Limited donanım seviyesinde Tekno Deri/Kumaş Koltuklar’ın yanı sıra; uzun far asistanı, 10.1 inçlik Uconnect ekran, 10,25 inçlik full dijital gösterge paneli de standart olarak sunuluyor. 

a2bb502842f37ce893e77c003055b5eb_4.jpg

Markanın 80’inci yılına özel olarak üretilen versiyonda ise; Limited versiyona ilave olarak, 10,1 inçlik UConnect navigasyon, 19 inç alaşımlı jantlar, panaromik açılır cam tavan, deri koltuklar, ısıtmalı, 8 farklı yöne ayarlanabilen elektrikli koltuklar, sürücü koltuğu hafızası, ısıtmalı direksiyon simidi, 80’inci yıl özel versiyona özel Granit Kristal vurgularla zenginleştirilen “80. Yıl Dönümü” logosu, tungsten dikişli ve “80’inci Yıl” logosuna sahip elmas desenli koltuk döşemeleri yer alıyor. Özel versiyonların iç mekanlarını ise parlak siyah vurgular ve koltuklarla paspaslardaki logo etiketleri gibi özel tasarım ipuçları süslüyor. 

Compass’ın en üst versiyonu olan S Limited donanım seviyesinde ise; 80’inci Yıl Özel versiyonunda yer alan özelliklere ek olarak Alpine Premium ses sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, 360° Kamera ve S Limited versiyona özel, havalandırmalı ön koltuklar bulunuyor. Sunroof ise 80’inci Yıl ve S Limited versiyonlarında standart olarak sunuluyor.

Jeep Marka Direktörü Özgür Süslü “Yenilenen Compass’ın tasarımı, gelecek Jeep modellerinde kullanılacak olan tasarım yaklaşımına ışık tutuyor. Compass şimdi daha şık, teknolojik, güvenli ve fonksiyonel. Yeni mobilite ihtiyaçlarına cevap veren Compass, Jeep markasının güçlü mirasını yeni tüketim ihtiyaçlarını karşılayan ürün özellikleri, sürüş dinamikleri ve araç içi teknolojileriyle bugüne taşıyor.” dedi. Süslü ayrıca; “Lansmana özel 459 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlarda yerini alan Compass, markamızın büyümesinde ana oyuncu olacak. Kompakt SUV sınıfındaki modelimiz Compass’ın satış adetleri müşterilerden aldığı beğeniyle ve taleple, 2017 yılından günümüze 10 katına çıktı. Yenilenen Compass sınıfında en çok satan Premium oyuncu olmayı hedefliyor.” diye konuştu.

a2bb502842f37ce893e77c003055b5eb_3.jpg

Jeep Pazarlama Müdürü Övgü Özarpacı ise yenilenen modelin tasarım ve teknolojik öğeleri hakkında bilgi verdi. Özarpacı “Jeep Compass’ın markanın ruhunu yansıtan 7’li ızgarasının formunda yapılan değişiklik, araca 3D bir görünüm kazandırdı. Yeni krom çerçeveli ızgara ve yeni ön tampon tasarımıyla; Compass, bir önceki nesline göre daha kaslı ve daha güçlü bir görünüm kazandı. Tasarımı değişen Bi-Xenon farlar ise yerlerini daha yüksek enerji verimliliği sağlayan Led farlara bıraktı. İç mekandaki konfor ve teknoloji öğeleri ise aracın şık ve aynı zamanda zamanın ruhunu yakaladığını da gösterecek şekilde tasarlandı. Yenilenen Compass; günlük hayatın ulaşım gereksinimi ve zorlu yol koşullarındaki kullanım gereksinimlerini en iyi şekilde karşılıyor ve böylece markanın “istediğin yere git, özgürce yaşa” felsefesine sadık bir yapı sergiliyor” dedi.

ÇOK OKUNANLAR