YENİ MODELLER › Jeep için BEV dönemi başladı

Jeep için BEV dönemi başladı

15 Ekim 2022 / 13:08 Jeep markasının tamamen elektrikli ilk aracı “Avenger” 2022 Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak

Jeep için BEV dönemi başladı

2030 yılından itibaren tamamen elektrikli bir ürün gamına sahip olmayı hedefleyen Jeep, ilk BEV modelini Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. Tamamen elektrikli ilk Jeep modeli olan Avenger, markanın gövde gösterisi yapmaya hazırlandığı standının yıldızı olacak. Jeep, en güncel yeniliği olan Avenger'ı, ürün gamındaki diğer modellerle birlikte, doğasına uygun olarak kaya tırmanışı temasıyla hazırlanmış, enerjik, canlı ve dinamik bir görselliğe sahip olan standında tanıtacak.

Wrangler, Compass ve Renegade'in 4xe modelleriyle birlikte elektrikli Jeep ürün gamına katılacak olan Avenger'ın üstün Jeep kabiliyetlerini Avrupa pazarının müşteri ihtiyaçları ile birleştirdiği açıklanıyor. Modern ve teknolojik olarak gelişmiş iç mekan ile birlikte yolcular ve bagaj için ferah kullanım alanı sunduğu belirtilen Avenger'ın elektrikli sürüş menzili ise 400 kilometre olarak veriliyor. 

50b6062dda867cbf744df64baaa7584d_0.jpg

Jeep CEO’su Christian Meunier “Avrupa Pazarının beklentilerine uygun olarak tasarlanan Avenger, Jeep’in tüm kabiliyetlerini de sunuyor. Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştireceğimiz tanıtımı ile tamamen elektrikli bir Jeep modelinin, segmentteki mevcut oyunculara harika bir alternatif olduğunu ve bunun nedenlerini göstereceğiz. Jeep Avenger markamız için önemli bir kilometre taşı. Fransa gibi önemli Avrupa pazarlarındaki büyüme planlarımızı ve dünyanın önde gelen sıfır emisyonlu SUV markası olma hedefimizi destekliyor.” diye konuştu.

50b6062dda867cbf744df64baaa7584d_1.jpg

Jeep’in geçtiğimiz eylül ayında açıkladığı elektrifikasyon planı, 4xe modellerine dayanıyor ve Avrupa pazarında geleneksel Jeep kabiliyetine sahip, tamamen elektrikli araçlardan oluşan bir ürün gamı ile farklılaşacağının sinyalini veriyor. Dünyanın pek çok ülkesinde sadece elektrikli SUV modellerini satışa sunan Jeep, yıl sonuna kadar Avrupa kıtasındaki büyük pazarlarda sadece elektrikli SUV modelleri satışa sunuyor olacak. Marka, 2025 yılına kadar Recon ve Wagoneer “S” gibi tamamen yeni ve tamamen elektrikli iki farklı segmentteki aracın da dahil olduğu dört farklı modeli pazara sunmayı hedefliyor.

ÇOK OKUNANLAR