
Jeep'in e-Hybrid modelleri Türkiye'de...
17 Mayıs 2023 / 12:12 Jeep'in Renegade ve Compass modellerinin hafif hibrit versiyonları da Türkiye’de satışa sunuldu

Jeep, elektrifikasyon planları dahilindeki ürünlerini dünya yollarıyla buluşturmayı sürdürüyor. Markanın küçük SUV segmentindeki Renegade ve kompakt SUV segmentinde yer alan Compass modellerinin e-Hybrid versiyonları da Türkiye’de satışa sunuldu. Böylece ülkemizdeki Jeep Renegade ve Compass ürün gamının tamamı elektriklenmiş oldu. Renegade e-Hybrid, 1.119.950 bin TL’den; Compass e-Hybrid ise 1.434.950 bin TL’den başlayan fiyatlarla tercih edilebilecek.
Türkiye’de toplam Jeep satışlarının yüzde 99’unu oluşturan Renegade ve Compass modelleri, mayıs ayından itibaren sadece e-hybrid ve 4xe plug-in hybrid seçenekleri ile tercih edilebilecek.

Renegade ve Compass e-Hybrid’in 7-ileri vitesli otomatik şanzımanlı e-Hybrid versiyonlarında, 130 bg güç ve 240 Nm torka sahip, 1.5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motora destek olan 48-Volt batarya ve 15 kW’lık elektrik motoru bulunuyor. Renegade ve Compass e-Hybrid BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Her iki modelde de bulunan yeni güç aktarma organları sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanmış. Hibrit teknolojisi; araçların sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, %100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Renegade ve Compass e-Hybrid modelleri sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing). Modeller ayrıca, tamamen elektrik modunda ve CO2 emisyonu olmadan park edilebiliyor (e-park).

-
BOM 2026 sezonuna hazır
BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak
-
Defender, Dakar’da çifte podyum elde etti
Defender, 2026 Dakar Rallisi’ndeki ilk katılımında Stock kategorisinde ilk iki sırayı almayı başardı
-
Toyota'dan 200 adetle sınırlı bir GR Yaris
Toyota, Dünya Ralli Şampiyonu Sébastien Ogier’den ilham alan sınırlı üretim bir GR Yaris hazırladı
-
Ferrari ile FerMas iş birliğinin 20’nci yılı
Ferrari’nin Avrupa ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Marco Sambaldi Türkiye’yi ziyaret etti
-
Nissan'dan güneş enerjisiyle çalışan Ariya konsepti
Nissan, Temiz Enerji Günü kapsamında güneş enerjisiyle çalışan Ariya konseptini tanıttı
-
Volvo EX60 yılın ikinci yarısında gelecek
Volvo Cars, 810 km'ye varan menzil vaat eden tamamen elektrikli yeni modeli EX60’ı tanıttı
-
Hyundai insan merkezli robotik çağını başlatıyor
CES 2026’da tanıtılan insansı robot Atlas, insanlarla iş birliğinde üretimde güvenliği artıracak ve Fiziksel Yapay Zeka dönemini başlatacak
-
DS Automobiles'den özel bir konsept
DS Automobiles, DS PENSKE Formula E pilotu Taylor Barnard ile birlikte tasarlanan “Taylor Made N°4 Concept” modelini tanıttı
-
MG ZS Hybrid+ Şubat ayında Türkiye'ye
MG, C-SUV segmentindeki ZS Hybrid+ modelini şubat ayında pazara sunmaya hazırlanıyor
-
Renault'nun küresel atağı devam ediyor
Türkiye ise markanın 2025 yılında Fransa’nın ardından en çok satış yapılan ikinci pazarı oldu


















FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS